ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pensie anticipata sau la limita ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,nascuta in ianuarie 1958,am acumulat un numar de 20 ani si 6 luni,muncind in mai multe domenii,ce grupa de munca se acorda la; conducator troleibuz(articulat),controlor acces metrou,supraveghetor bolnai psihici sau infirmiera pe sectia de psihiatrie?de 5 ani muncesc inafara tarii fara contract,dar am toate darile platite la zi,am dat nastere la 3 copii,pot depune dosarul pentru pensie anticipata in 2015 sau trebuie sa astept pana la limita de varsta,daca am 20,6 ani in tara+5ani inafara+1an pentru cei 3 copii si cat se mai cumuleaza din munca depusa in conditii( deosebite).

Lucia Dordea
 User  Lucia Dordea
a intrebat la 14 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2014
Conform Anexei 5 din Legea 263/2010 beneficiati de pensie la limita de varsta cu stagiu complet de cotizare este de 31 de ani, stagiu minim de cotizare de 15 ani si varsta de 61 de ani, in luna ianuarie 2019. Puteti solicita pensia anticipata daca realizati un stagiu de cotizare cu cel putin 8 ani mai mare decat stagiul complet (31 de ani)si cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensinare(61 ani). Deoarece nu mi-ati furnizat date referitoare la perioadele lucrate in conditii deosebite, aceste date le-am calculat pentru conditii normale.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024