ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pensie anticipata urmata de pensie pentru limita de varsta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Ma numesc Gabriela, sunt din Bacau si va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema legata de decizia de pensionare pentru limita de varsta.

In anul 2018 am depus pentru calcul, dosar pentru pensie anticipata, (anexez decizia din 2018, 2020), deoarece alta varianta pentru a afla cuantumul acesteia , asa cum am fost informata de catre responsabilii de la casa de pensie Bacau, nu exista.
Deoarece din vina agentului postal nu am primit decizia la timp, m-am prezentat la casa de pensii dupa cele 30 zile pentru a ma interesa de stadiul dosarului. .

Mi s-a eliberat decizia si verbal am anuntat ca eu voi continua activitatea si nu voi da curs deciziei, nedepunand o nota de lichidare de la locul de munca prin care sa dovedesc ca dau curs dosarului si nici nu am facut o cerere in acest sens.

M-am prezentat mai tarziu la ghiseu pentru retragerea dosarului dar mi s-a comunicat de catre cei de la ghiseu sa revin atunci cand indeplinesc conditia de iesire la pensie pentru limita de varsta.

Pe 6 noiembrie 2020 am depus un nou dosar pentru iesire la pensie pentru limita de varsta, si pe 19.01.2021 am intrat in posesia acestei decizii.

Pe data de 19.01.2021 am intrat in posesia deciziei de pensionare dar calculul pensiei pentru iesire la pensie la limita de varsta, s-a efectuat cu indicele din anul 2018, in conditiile in care eu nu am beneficiat de acesta pensie anticipata, si nici pe decizie initiala la punctul C-"Plata drepturilor se va face incepand cu data de ..... "nu este prevazuta o data, deoarece eu nu am facut dovada ca am incetat activitatea conform solicitarii legii.

Fata de cele prezentate va rog va rog sa-mi confirmati daca este legal si corect sa contestez calculul efectuat la decizia de iesire la limita de varsta cu indicele de corectie utilizat in 2018, respectiv 1.15 sau lucrand in continuare pana la primirea deciziei , respectiv data de 19.01.2021, pot beneficia de calculul pensiei cu indicele de corectie din anul 2020.

Dovada continuitatii activitatii mele se poate observa atat prin inscrisurile angajatorului in programul Revisal cat si prin adeverinta eliberata de catre acesta,si de faptul ca nu am beneficiat de pensia anticpata emisa, si solicit calculul pensiei conform indicelui aplicat in anul 2020. In lege se mentioneaza ca se face recalcularea dar nu se mentioneaza si indicele ce trebuie utilizat in calcul.


Gabriela Fetitoiu
 User  Gabriela Fetitoiu
a intrebat la 02 Feb. 2021
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 02 Feb. 2021
Pentru ca nu ati solicitat anularea pensiei anticipate in teremen de 30 de zile de la comunicare , in evidenta casei de pensionare dvs. ati ramas ca pensionara chiar daca ati continuat activitatea.Casa a procedat corect, ati beneficiat de indicele de corectie aprobat pentru anul 2018 .Chiar daca contestati in opinia mea nu veti avea castig de cauza.Pot insa sa vad ca se fac inechitati la calculul pensiilor de la an la an

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024