ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensie de invaliditate gradul III, modificare contract individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata cu contract individual de munca pe un an 1.09.2011-1.09.2012. Am o vechime de 28 ani. Sunt in concediu medical din 1.09.2011 pana in 31.05.2012 pentru neoplazii. De fapt am dreptul la concediu medical un an de zile si cu prelungire de la medicul expert inca 6 luni, dar in luna aprilie am primit decizie de incadrare in gradul III de invaliditate de la comisia medicala de contestatii cu drept de lucru jumatate de norma. In 8.05.2012 am depus dosarul la casa de pensii, decizia medicala, adeverinta cu ultima zi de concediu medical si alte acte si astept decizia de pensionare.
Ce statut am eu pana la primirea deciziei de pensionare ?
Se modifica sau nu contractul individual intre data depunerii dosarului si data primirii deciziei, printr-un act aditional ?
Eu am concediu medical eliberat de medicul oncolog in continuare pentru luna iunie 2012 avand in vedere gradul III si intreb se plateste norma intreaga sau jumatate ?
Va multumesc.


Adaugata in: Pensii
Cornelia Hanes
 User  Cornelia Hanes
a intrebat la 11 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 11 Iun. 2012
Indemnizatia de concediu de boala se calculeaza pe baza veniturilor realizate in ultimele 6 luni anterioare concediului medical, deci nu are legatura cu programul de lucru.Atat timp cat contractul dumneavoastra de munca este suspendat pe caz de boala,nu poate fi modificat. deci nu se poate intocmi act aditional decat dupa expirarea concediului medical. Da, pana la incetarea contractului de munca pe invaliditate de grad III,pe baza deciziei medicale, nu puteti presta activitate decat pana la jumatate din timpul normal de lucru, deci cand va veti prezenta la lucru va trebui intocmit un act aditional de modificare a timpului de lucru si bineinteles a salariului de baza.
Dupa incetarea CIM pe seama deciziei de pensionare ,se va incheia un alt contract de munca cu timp de 4 ore pe perioada determinata sau nedeterminata in functie de cum negociati cu angajatorul, daca optati pentru activitate in continuare

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024