ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensie la limita de varsta din octombrie 2010


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Nemultumita de punctul de pensie stabilit de nici 0,79, mai pot cere o recalculare pe cale amiabila, audienta?

Adaugata in: Pensii
Rodica Gabriela Giuclea
 User  Rodica Gabriela Giuclea
a intrebat la 19 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Iul. 2013
Termenul de contestare al deciziei de pensionare este de 30 de zile de la data comunicarii acesteia.
Asa ca recomandare ar fi in conditiile in care aveti si fisa de calcul sa consultati un specialist in domeniu ,sa reia calculul pe baza datelor din carnetul de munca si ale veniturilor pentru care ati contribuit dupa 01.04.2001.Programul de calcul se gaseste pe site-ul LaPensie.com. Numai daca se constata ca apar diferente de calcul va puteti adresa instantei de judecata sa cereti recalcularea pensiei.
Recalcularea se face numai daca ulterior pensionarii ati mai lucrat sau daca prezentati adeverinte in original cu venituri care stau la baza calcularii pensiei si care nu au fost luate in calcul la data depunerii dosarului
Art. 107 din Legea 263 din 2010
(1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire.
(2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se acorda sau se recupereaza, dupa caz, in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor.
(3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.
(4) Pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, in conditiile legii.
(5) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (3) si (4) se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata solicitarea.


Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024