ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensie militara cu reducerea varstei standard, dupa demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Stagiul de cotizare:32 de ani, din care 16 ani conditii speciale/gr.I, 5 ani conditii normale (in Romania), 11 ani conditii normale (in Belgia)
Deci am 16 ani lucrati ??n politie (conditii speciale). Anterior am avut aproape 5 ani lucrati in civilie. Am plecat din politie prin demisie in 2011 deoarece am un copil bolnav(handicap mintal)si care nu a fost primit la varsta de 7 ani pentru a urma o scoala normala. Am plecat in Belgia pentru tratamentul copilului si urmarea unei scoli speciale. Am fost nevoit sa ma stabilesc aici si sa ma angajez pentru intretinerea familiei. Astfel am un stagiu de cotizare de inca 11 ani.
Intrebare: Pot beneficia de pensie cu reducerea varstei standard de pensionare in virtutea celor 16 ani lucrati in conditii speciale, conf. art.21 din legea 223/2015? La calculul total al stagiului de cotizare se pot cumula si anii lucrati in Belgia?
Multumesc.

Vranceanu Serafim
 User  Vranceanu Serafim
a intrebat la 26 Iun. 2022
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024