ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Ma adresez dv. cu urmatoarea problama:
- Doresc sa cumulez din luna martie 2012 salariul cu pensia pt. limita de varsta.
Intrebare:
Se poate cumula functia de secretar sef salariul+indemnizatia de conducere dintr-o unitate de invatamant preuniversitar cu pensia? cu aprobarea CA din scoala. Functionam dupa L.63/2011 si L.1/2011 unde nu se specifica nimic despre cumulul personalului did. auxiliar cu pensia , nu am gasit nici in alte legi. Ce ma puteti sfatui...

Va multumesc f.f.mult,
Astept raspunsul dv.


Adaugata in: Pensii
Maria Doanca
 User  Maria Doanca
a intrebat la 19 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Ian. 2012
Referitor la pensionare cadrelor didactice, in legea invatamantului nr. 1/2011 sunt cuprinse urmatoarele prevederi:

Sectiunea 12 - Pensionarea

Art. 284
1 Personalul didactic beneficiaza de pensie in conditiile prevazute de legislatia de asigurari sociale si pensii care reglementeaza sistemul public de pensii.
2 Personalul didactic de conducere, de indrumare si de control din invatamantul de stat se pensioneaza la data implinirii varstei legale de pensionare. Dupa data implinirii varstei legale de pensionare, se interzice indeplinirea oricarei functii de conducere, de indrumare sau de control.
3 Pentru motive temeinice, pensionarea personalului didactic de conducere, de indrumare si de control se poate face si in timpul anului scolar, cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii de invatamant, respectiv al inspectoratului scolar.
4 Cadrele didactice pensionate pot desfasura activitati didactice, salarizate prin plata cu ora, dupa implinirea varstei standard de pensionare.
5 Personalul didactic pensionat din invatamant beneficiaza de asistenta medicala si de acces la casele de odihna si la bazele de tratament ale cadrelor didactice.

Art. 289
1 Personalul didactic si de cercetare se pensioneaza la implinirea varstei de 65 de ani.
2 In invatamantul superior de stat, particular si confesional se interzice ocuparea oricarei functii de conducere sau de administrare, la orice nivel al universitatii, dupa pensionare. Mandatele celor care detin functii de conducere sau de administrare, la orice nivel al universitatii, inceteaza de drept in cazul persoanelor care au implinit varsta de pensionare. Fac exceptie de la aceste reglementari functiile de membru al consiliului de administratie al universitatilor particulare.

Din textul legii reieste ca un cadru didactic pensionat pentru limita de varsta poate desfasura activitate cu salarizare sub forma platii cu ora, la nivelul invatamantului de stat, si de asemenea legea interzice ocuparea unei functii de conducere dupa pensionarea cadrului didactic din invatamantul superior, cu o singura exceptie. Legea intr-adevar nu cuprinde interdictie referitoare la invatamantul preuniversitar in acest sens.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024