ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pensii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt Lukacs Bela din Petrosani si viitor pensionar miner. Va rog frumos, am citit raspunsul dvs. dar nu m-am lamurit complet si reformulez intrebarea daca nu va suparati; peste 5 luni voi implini 45 de ani si am 23 de ani vechime de grupa 1 - de miner. Intrebarea mea ar fi daca puteti sa-mi raspundeti - care ar fi avantajul sau dezavantajul meu daca as lua ordonanta de disponibilizare inainte sa ies la pensie? Cat m-ar afecta la calculul pensiei - tentanta fiind si suma de 21000 lei ordonanta; actualmente am un salariu brut de cca 3000 lei-sau vehiculat vorbe despre punctul de pensie ciuntit in caz de ordonanta-sau si din cauza pensionarii anticipate la 45 ani? Pe romaneste zis daca ma pensionez anticipat la 45 de ani-am punctul de pensie intreg? Si care ar fi diferenta daca primesc banii de ordonanta cu vreo 2-3 luni mai devreme si ma pensionez dupa somajul ramas de 2-3 luni? Procentual pensia care ar urma ar fi la fel? Sau sufera din cauza disponibilizarii? Intervine cumva si cotizatia incompleta la pensii, neavand 25 ani vechime?
Cu respect, Bela.

Bela Lukacs
 User  Bela Lukacs
a intrebat la 21 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2012
Dvs. va referiti la OUG 116/2006 preivind protectia salariatilor disponibilizati prin concedieri colective?

Punctul de pensie nu a fost afectat din pricina acestei ordonante. Asupra salariilor compensatorii primite probabil s-a platit, asa cum prevede codul fiscal, contributia pentru CAS-pensii. Pentru pensionarea anticipata punctul de pensie se calculeaza la fel ca in cazul pensiei pentru limita de varsta. Numai in cazul pensiei anticipate partiale se calculeaza o penalizare lunara de 0.75% pana la indeplinirea conditiilor de pensionare pentru limita de varsta.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024