ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensionare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Doamna de data aceasta sa stiti ca nu interpretati corect legea 263/2010. Pai la art.55 spune clar: reducerea varstei de pensionare pentru alin. a alin.b si alin.c se face daca ai stagiul de cotizare complet. Daca observati la alin c se refera numai la cei cu decretul118/1990 si atat, nu e stipulata si legea 341/2004. Legea 341/2004 cu a ei reducere de 5 ani este stipulata deabia in art 60, unde spune ca reducerile din alte acte normative se pot cumula cu cele ale art 55 din legea 263/2010. Eu din tot sufletul nu doresc sa va contrazic dar va rog sa va mai aruncati odata privirea pe cele aratate de mine si sa concluzionati. De fapt, v-am mai spus, parerea altor specialisti este cea aratata de mine in sensul ca legea 341/2004 opereaza in conditiile stagiului minim si nu maxim (a se vedea si raspunsurile date de casa nationala de pensii). Este bine sa clarificam acest subiect pentru a putea informa corect mai departe eventualele intrebari legate de acest aspect.
Va multumesc inca o data.

Adaugata in: Pensii Online
Florin Negoi
 User  Florin Negoi
a intrebat la 04 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Nov. 2012
Eu oricum va multumesc. Si eu am de invatat de la dvs. Nu ne intalnim in fiecare zi cu astfel de probleme.
Daca va incadrati la articolul 6 i litera c, da este corect, reducerea se face in conditiile unui stagiu minim de cotizare. Din intrebarile dvs . nu a reiesit acest aspect.

Legea 263 din 2010
art 55 2) Persoanele prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) beneficiaza de reducerile prevazute la alin. (1), daca au realizat stagiul minim de cotizare in specialitate prevazut in anexa nr. 6.
Art. 6
(1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
....
c) cadrele militare in activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale;

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024