ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


pensionare in caz de boala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


in data de 11 noiembrie s-a trimis dosarul pentru expertizare medicala de la cluj la bucuresti si s-a acordat concediu medical
pana in 11.12.2011, data la care s-au implinit 180 de zile de concediu medical. suntem in 03.01.2012, inca nu s-a primit decizia de expertiza medicala si din 11.12.2011 pana la 31.12.2011 vrem sa stim daca putem sa pontam persoana in concediu de odihna, deoarece s-a imbolnavit si nu a reusit sa-si efectueze concediul de odihna 14 zile. va rugam sa ne ajutati, daca se poate cat de urgent , daca avem voie fiind in concediu medical pana in 11.12.2011 sa o pontam in concediu de odihna.

Adaugata in: Pensii Pensii de boala
Maria Marta
 User  Maria Marta
a intrebat la 03 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Ian. 2012
Un salariat nu se poate afla si in concediu medical si de odihna in acelasti timp. Asa cum prevede OUG 158/2005 daca salariatul se afla in concediu de odihna si intervin probleme de sanatate care necesita acordarea unui concediu medical cel dintai se suspenda urmand a fi reluat ulterior, dupa finalizarea concediului medical.

ART. 16
1 Asiguratii a caror incapacitate temporara de munca a survenit in timpul concediului de odihna sau al concediului fara plata beneficiaza de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, concediul de odihna sau fara plata fiind intrerupt, urmand ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.

La fel, un salariat aflat in concediu medical nu poate fi pontat ca fiind in concediu de odihna.
Salariatul are dreptul la un concediu medical de 183 de zile anual, concediu de poate fi prelungit cu inca 90 de catre medicul specialist, cu aprobarea medicului expert al asigurarilor sociale sau de catre medicul specialist in cazul in care recuperarea nu a fost finalizata in decursul acestui numar de zile si persoana in cauza necesita o recuperare prelungita.


Nu scapati insa din vedere si faptul ca CO se acorda proportional cu perioada de activitate efectiva. Astfel ca daca salariatul dvs a fost in concediu medical de 183 de zile, maximul anual permis de lege, numarul de zile de CO vor scadea. In situatia in care salariatul dvs are zile de CO neefectuate corespunzatoare perioadei anterioare intrarii in concediu medical acestea vor putea fi recompensate in bani odata cu incetare CIM. Daca CIM nu inceteaza, salariatul reluandu-si activitatea, el va putea efectua CO in perioada urmatoare.

Alte intrebari despre Pensii