ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensionare in Italia


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Tatal meu lucreaza in Italia cu contract de munca si este la varsta pensionarii.Cum poate beneficia de pensie? Se poate pensiona in Italia? Exista o lege europeana privitoare la acest aspect?

Adaugata in: Pensii
Catalin Posirca
 User  Catalin Posirca
a intrebat la 15 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Badescu
 User Ana Badescu
a raspuns la intrebare la 21 Iun. 2013
Incepand cu 01.05.2010 a intrat in vigoare Regulamentul (CE) nr.883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala ale tarilor Uniuni Europene si Regulamentul CE nr. 987/2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentul (CE) nr.883/2004.
Dispozitiile art.6 al Regulamentului (CE)nr.883/2004 confirma aplicare principiul totalizării perioadelor de asigurare ?n vederea stabilirii şi acordării drepturilor lucratorului migrant,care in timpul carierei sale a fost supus legislatiei de securitate sociala a doua sau mai multe tari membre, Posibilitatea de a obtine si conserva dreptul la prestatii ce nu ar putea exista in cazul in care perioadele de asigurare (contributie) in diverse state ar fi fost luate separat.
Pentru a afla daca tatal dvs. poate beneficia de pensie pentru limita de varsta in Italia, va puteti adresa Institutul National de Protectie Socială (INPS Italia) sau Patronatului (asigura asistenta gratuita muncitorilor).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Apr. 2013
Va recomand sa va adresati casei de asigurari sociale pentru rezolvarea problemei dvs.
Potrivit Legii sistemului unitar de pensii publice nr. 263 din 2010, constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asiguraţii datorează şi/sau plătesc contribuţii de asigurări sociale ?n sistemul public de pensii din Rom?nia, precum şi ?n alte ţări, ?n condiţiile stabilite prin acordurile sau convenţiile internaţionale la care Rom?nia este parte.
La stabilirea drepturilor de asigurări sociale se iau ?n considerare stagiile de cotizare realizate ?n sistemul public de pensii din Rom?nia, precum şi perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare ?n alte ţări, ?n condiţiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter internaţional la care Rom?nia este parte şi/sau regulamente comunitare.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024