ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensionare. Limita de varsta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Exista sanctiune pentru neincetarea contractului de munca la data indeplinirii varstei pentru limita de varsta? Noul contract trebuie incheiat numai pe perioada determinata?


Adaugata in: Pensii
Catalina Marinescu
 User  Catalina Marinescu
a intrebat la 05 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Mai. 2012
Legea nu prevede sanctiuni referitor strict la nerespectarea acestei prevederi. Insa ar putea fi interpretat ca nu ati respectat prevederea referitoare la constatarea incetarii de drept a contractului, asa cum prevede legea. Preactic de la acea data mai departe contractul nu mai este in valabil, ceea ce insemana ca salariatul ar presta activitate in afara lui. Puteti inceta contractul respectiv, si incheia un nou contract pe perioada determinata, salariatul putand cumula cele doua venituri.

Pentru incadrarea persoanelor pensionare se intocmeste de regula contract de munca pe perioada determinata, din considerente practice si care au in vedere si starea sau evolutia starii de sanatate a salariatului in cauza, odata cu inaintarea in varsta.


Art. 83
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
g angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul.

Opinia mea este insa, analizand in ultima vreme punctele de vedere formulate de diversi specialisti, dar si prevederile legale referitoare la incadrarea pensionarilor, este ca se poate incheia contract de munca si pe perioada nedeterminata cu salariatul respectiv, angajatorul avand la dispozitie si alternativa contractului pe perioada determinata, insa nu ca o obligatie. Pentru ca insa in multe situatii nu se doreste mentinerea in companie a unei persoane pensionate pe un termen indelungat dupa pensionare, se opteaza pentru contractele pe perioada determinata, incheiate in limita celor 36 de luni mentionate in codul muncii.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024