ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot cere iesirea la pensie anticipata?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt nascut in data de 11.01.1968 si lucrez din data de 01.10.1987 pana in prezent Din cei aproape 30 de ani de munca acumulati,22 de ani am lucrat ca tehnician in centre de dializa si cred ca m-as incadra in grupa a 2-a de munca.Datorita si a unor probleme de sanatate pe care le am,as dori iesirea la pensie anticipata,iar daca nu,fata de cele prezentate,cand pot iesi,beneficiind de toate drepturile legale ce-mi revin.Va multumesc anticipat,Gabriel Tanasie.

Gabriel Tanasie
 User  Gabriel Tanasie
a intrebat la 16 Feb. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 17 Feb. 2017
Nu indepliniti conditiile de pensionare pentru pensie la limita de varsta, pensie anticipata sau anticipata partiala.
Daca ati lucrat in conditii de grupa de munca pana in data de 31 03.2001 ar trebui sa aveti consemnata perioada respectiva in carnetul de munca.Dupa aceasta data, incadrarea in conditii deosebite sau speciale se face pe baza unor criterii adoptate prin hotarare de guvern , iar angajatorul ar plati contributii sociale in sistemul publi de pensie mai mari decat pentru conditii normale.
In primul rand va recomand sa va clarificati situatia si sa vedeti daca cei 22 de ani la care faceti referire intra in calcul la pensie ca fiind lucrati in conditii de grupa a II a sau deosebite.
Daca aveti probleme de sanatate, in functie de diagnostic, medicul specialist va poate recomanda pentru evaluarea capacitatii de munca de catre medicul expert de asigurari sociale pentru incadrare in grad de invaliditate.
De pensie anticipata sau anticipata partiala veti putea beneficia doar dupa implinirerea vartei de 60 de ani
Luand in calcul ca cei 22 de ani ar fi fost lucrati in conditii de grupa a IIa de munca sau deosebite in program de 100%, reducerea varstei ar fi de 5 ani, deci tot la implinirea varstei de 60 de ani ati beneficia de pensie.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024