ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot iesi anticipat pina la pensionare,pentru limita de virsta?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.

Pe data de 09.04.2020,am depus dosar pentru a iesi la pensie cu reducere standard de virsta,pe motiv ca am grupa.Intradevar am primit raspuns prin respingerea de decizie,doar ca voi putea iesi pe data de 13.10.2025 la pensie pentru limita de virsta.Daca mi sa dat aceasta decizie cu datele mentionate mai sus,pot face o cerere pentru pensie anticipata partial sau intreg? Si cit as putea lua,fiindca am toate conditile indeplinite dat fiind cele remarcate de mine.

Va multumesc foarte mult pentru atentia cuvenita.

Cristian Popa
 User  Cristian Popa
a intrebat la 08 Aug. 2020
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Barbu
 User Monica Barbu
a raspuns userului cristian popa la 14 Aug. 2020
Buna ziua, dumneavoastra puteti iesi cu 7 ani mai repede de 65 de ani, in speta la 58 de ani la pensie pentru limita de varsta cu reducerea vrstei standard de pensionare. Sau la 60 de ani, deci cu 5 ani mai repede la pensie anticipata sau anticipata partiala.
Nu se aplica 2 reduceri. La Pensia pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard pentru lucru in grupa de munca nu se poate aplica si reducerea de 5 ani de la pensionare anticipata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Aug. 2020
Art. 62 din Legea 263 din 2010
(1) Pensia anticipata se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel putin 8 ani mai mare decat stagiul complet de cotizare prevazut de prezenta lege.
Art. 65
(1) Pensia anticipata partiala se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum si celor care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 8 ani.
Beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentru lucru in conditii de grupa de munca potrivit art 55 din aceiasi lege.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristian Popa
 User Cristian Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 09 Aug. 2020
Buna seara.
Dupa cum ati spus,eu pot iesi la pensie normala cu grupa 1 de munca in anul 2025 sau in anul 2030?Atunci mai are rost daca mai ies la pensie cu reducere de pensionare standard?De fapt ce lege respecta cind unii dintrre noi ies la pensie mai devreme si la o virsta tinara?Care este legea care spune ca daca ies mai devreme datorita conditiilor precare pe care le-am avut,sa nu am dreptul si la pensie anticipata?Poate ma lamuriti si pe mine.
Va multumesc foarte mult si astept un raspuns mai detaliat de la dumneavoastra.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului cristian popa la 09 Aug. 2020
Nu puteti opta pentru pensie anticipata sau anticipata partiala deoarece reducerea varstei este doar de 5 ani fata de 65 de ani care este varsta standard de pensionare pentru barbati in cazul celor tipuri de pensie.Reducerea varstei pentru lucru in conditii de grupe de munca fiind de 7 ani, va puteti pensiona doar la limita de varsta cu reducere.
In concluzie, reducerea varstei pentru pensie anticipata sau anticipata partiala nu se face fata de varsta la care indepliniti conditiile de pensionare la limita de varsta , se face fata de varsta standard de pensionare care asa cum va spuneam este de 65 de ani pentru barbati
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristian Popa
 User Cristian Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 09 Aug. 2020
Buna seara.

M-am nascut pe data de 13.10.1967,cu o cotizatie de 35 de ani din care cu anii acumulativi din grupele 1 si 2 de munca sau redus 7 ani din pensia standard.Asa cum am specificat inainte,am primit confirmarea precum ca voi indeplini conditiile de pensie pentru limita de virsta pe data de 13.10.2025.De aceea va intreb ca,daca mai am 5 ani pina la pensia pentru limita de virsta,pot sa fac o cerere pentru pensia anticipata partial? Si bineinteles daca am acest drept si mi se cuvine.

Va multumesc foarte mult.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 08 Aug. 2020
Va rog sa reveniti cu urmatoarele informatii
-luna si anul nasterii
-stagiul de cotizare realizat
-perioada lucrata in conditii de grupe de munca

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024