ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot sa ma pensionez?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am varsta de 45 ani, o vechime de 23 de ani efectivi, stagiu de cotizare, inclusiv perioade asimilate: 25 ani si 10 luni si 23 de ani lucrati in ,,alte conditii", as putea sa ma pensionez ?

Adaugata in: Pensii
Constantin Magadan
 User  Constantin Magadan
a intrebat la 10 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns la intrebare la 10 Nov. 2012
Acele "alte conditii" se refera la grupa a 2-a de munca? Pentru ca, in acest caz vi s-ar reduce varsta standard de pensionare cu aprox. 5 ani si 3 luni...

Pentru pensia limita de varsta, varsta de pensionare este 65 de ani si un stagiu complet de cotizare de 35 ani.

Pensia anticipata se acorda cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul de cotizare cu cel putin 8 ani mai mare decat stagiul complet de cotizare.

Pensia anticipata partial se acorda cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul de cotizare, precum si celor ce au depasit stagiul de cotizare cu pana la 8 ani.

Pensia de invaliditate se cuvine celor ce si-au pierdut total sau partial capacitatea de munca si poate fi de gr. I, gr. II si Gr. III (pensiile de gr. I si II se caracterizeaza prin pierderea totala a capacitatii de munca, iar pensia de gr. III se caracterizeaza prin prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, acest tip de pensie dandu-i posibilitatea celui in cauza de a mai putea presta activitati de munca cu 4 ore/zi). Evaluarea capacitatii de muncain vederea stabilirii gradului de invaliditate se face de catre un cabinet de expertiza medicala.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024