ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pot sa ma pensionez acum in baza legii 564/2004


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am varsta de 64 de ani,vechime in munca 44 de ani si vechime in specialitate in cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice 23 de ani in functia auxiliara de specialitate criminalistica

Mutulete Ion
 User  Mutulete Ion
a intrebat la 13 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului mutulete ion la 17 Oct. 2015
Legea 130/2015
Art. I.
Dupa articolul 684 din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea si al personalului care functioneaza in cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.197 din 14 decembrie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 685, cu urmatorul cuprins:
Art. 685.
(1) Personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea prevazut la art. 3 alin. (2), personalul de specialitate criminalistica si personalul care ocupa functii auxiliare de specialitate criminalistica prevazut la art. 31, precum si tehnicienii criminalisti din cadrul parchetelor, cu o vechime de cel putin 25 de ani in specialitate, pot beneficia, la implinirea varstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, in cuantum de 80% din baza de calcul reprezentata de media salariilor de baza brute lunare realizate, inclusiv sporurile, corespunzatoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare.

(2) De pensia de serviciu prevazuta la alin. (1) beneficiaza, la implinirea varstei de 60 de ani, si personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, personalul de specialitate criminalistica si personalul care ocupa functii auxiliare de specialitate criminalistica, precum si tehnicienii criminalisti din cadrul parchetelor, cu o vechime in specialitate intre 20 si 25 de ani, in acest caz cuantumul pensiei fiind micsorat cu 1% din baza de calcul prevazuta la alin. (1) pentru fiecare an care lipseste din vechimea in specialitate integrala.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mutulete Ion
 User Mutulete Ion
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2015
In coditiile acestea ma pot pensiona fara sa îndeplinesc cerinta de a implini varsta de 65 de ani?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Ion Mutulete la 14 Oct. 2015
Este adevarat, nu am inteles nimic pentru ca nici dumneavostra nu ati intrbat nimic si nici nu ati furnizat informatii corecte.
Aveti aici Legea nr. 130/2015 pentru completarea Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanÅ£elor judecÄ??toreÅ??ti Å??i al parchetelor de pe lângÄ?? acestea Å??i al personalului care funcÅ£ioneazÄ?? în cadrul Institutului NaÅ£ional de Expertize Criminalistice- in vinigoare de la data de 25.07.2015.:
http://lege5.ro/Gratuit/gy4teobrgy/legea-nr-130-2015-pentru-completarea-legii-nr-567-2004-privind-statutul-personalului-auxiliar-de-specialitate-al-instantelor-judecatoresti-si-al-parchetelor-de-pe-langa-acestea-si-al-personalului-care

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ion Mutulete
 User Ion Mutulete
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2015
Nu ati inteles nimic.Este vorba de legea 567/2004 unde ma incadrez!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2015
Pensionarea in Romania se face conform legii unitare a pensiilor 263/2010.
Virsta standard de pensionare poate fi redusa conform prevederilor acestei legii in urmatoarele conditii: lucrul in conditii deosebite, lucrul in conditii speciale, lucrul in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat, persecutii politice cu privare de libertate, deportare in strainatate, prizonierat, beneficiari ai Decretului ?? Lege 118/ 1990, au lucrat in zonele I si II de expunere la radiatii.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024