ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Reconstituire vechime in munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In situatia in care o persoana a pierdut cartea de munca si pentru perioada 1975-1985 in care a lucrat la un SMA, nu se mai gaseste arhiva nici macar la Arhivele nationale, cum s-ar putea reconstitui vechimea pentru aceasta perioada? Nu exista inscrisuri. Se poate face proba cu martori in instanta sau in alt fel?
Va multumesc.

Monica Barbu
 User  Monica Barbu
a intrebat la 06 Aug. 2019
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Barbu
 User Monica Barbu
a raspuns userului georgeta ganea la 13 Aug. 2019
Am inteles ca doar in instanta, dar intrebarea mea este, daca se mai poate face proba cu martoriu, sau ce altceva s-ar putea proba, daca nu exista inscrisuri. Asa cum am scris in intrebare, nu are carte de munca si nici nu mai exista arhiva fostului SMA pentru a primi adeverinta. in situatia asta, cum ar putea sa se adresese instantei?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 06 Aug. 2019
Singura solutie este instanta in cazul dumneavoastra.Art. 279 din codul muncii republicat
(1) Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.
(3) Angajatorii care pastreaza si completeaza carnetele de munca le vor elibera titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, pe baza de proces-verbal individual de predareprimire.
(4) Inspectoratele teritoriale de munca ce detin carnetele de munca ale salariatilor le vor elibera pana la data prevazuta la alin. (3) , in conditiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
(5) Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

Alte intrebari despre Pensii