ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se poate cumula pensia cu salariul in speta de mai jos?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Speta mea este urmatoarea:

O persoana pensionata anticipat partial in 2013, indeplineste conditiile pentru trecerea la pensie pentru limita de varsta in 19.02.2015. La depunerea cererii pentru trecerea la pensie pentru limita de varsta la CNPAS sector 6, i s-a spus ca abia peste 6 luni va primi decizia respectiva de pensionare, intrucat au un volum foarte mare de munca si nu se poate rezolva mai devreme.
Intrebarea mea este daca, incepand cu data de 19.02.2015, (data la care sunt indeplinite conditiile de pensionare pentru limita de varsta), persoana se poate angaja cu contract de munca, astfel incat sa poata cumula pensia cu salariul, desi nu detine inca dovada, adica decizia de pensionare pentru limita de varsta, care i-ar da acest drept.
Intre data indeplinirii conditiilor -19.02.2013-si data emiterii deciziei de pensionare pentru limita de varsta (peste 6 luni, cum au spus), opereaza tot conditiile pensionarii anticipate partiale, adica este interzisa incheierea unui contract de munca de catre persoana in cauza?
Mai precizez faptul ca persoana detine numarul de inregistrare la CNAS sector 6, al cererii de trecere de la o pensie la cealalta.

Cu stima,

Valeria Popescu

Valeria Popescu
 User  Valeria Popescu
a intrebat la 05 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Mar. 2015
Persoana respectiva nu poate incheia contract individual de munca pana la comunicarea deciziei de pensionare pentru limita de varsta.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024