ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

se poate solicita pensionare anticipata partial a doua oara?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am solicitat pensie anticipata partial la varsta de 60 ani,dar am renuntat la ea si am continuat sa lucrez deoarece cuantumul pensiei a fost mic cu penalizare mare.Decizia nu s-a pus in aplicare,dar nu am facut declaratie scrisa ca renunt la ea.
Pot solicita din nou pensie anticipata partial?Acum am 63 ani si ar mai trebui sa lucrez doi ani pentru pensie la limita de varsta,dar nu ma simt in stare.
Daca raspunsul este afirmativ,intrebarea mea este:raman cu aceeasi pensie calculata acum trei ani sau se recalculeaza tinand cont de vechime si penalizare mai mica?Indicele de corectie ramane cel de acum trei ani sau cel valabil in 2020?
Daca lucrez in continuare si depun dosarul pentru limita de varsta la 65 ani,indicele de corectie va fi cel de la prima solicitare de acum trei ani sau cel valabil in 2022?
va multumesc

Cora Asti
 User  Cora Asti
a intrebat la 26 Aug. 2020
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2020
Pensia dumneavoastra este doar suspendata pe motiv ca ati realizat venituri salariale.Daca nu ati cerut anularea deciziei de pensionare in termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia atunci ramane valabila pensia anticipata partiala.Puteti intra in plata acesteia depunand la dosarul de pensie o adeverinta din care sa rezulte incetarea calitatii de salariat.Dumneavoastra in evidenta casei de pensie apareti ca pensionar.Perioada lucrata ulterior pensionarii vi se valorifica atunci cand veti intra in drepturi de pensie la limita de varsta

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024