ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somajul se ia in considerare ca vechime la pensionarea anticipata partial?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o vechime totala efectiva de 30 ani si 6 luni plus un an somaj, deci 31 ani si 6 luni. 11 ani si 6 luni am beneficiat de grupa II-a de munca. Deci si de aici se mai adauga o vechime de 2 ani si ceva. Sunt nascuta la data de 8 iunie 1958. Vreau sa stiu daca indeplinesc conditiile de pensionare anticipata si cand. Se ia in considerare somajul la vechime pentru pensie anticipata?
Normal, conform legii ar trebui sa ma pensionez la 61 ani si 1 luna din care se scad 2 ani, reducere pentru grupa II-a, deci 59 ani si 1 luna pentru limita de varsta. In consecinta vreau sa stiu cand ma pot pensiona anticipat si ce penalizare mi se aplica? Penalizarea mi se aplica pentru 3 ani pana la 59 ani si 1 luna?
Va multumesc.


Mioara Micu
 User  Mioara Micu
a intrebat la 21 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 22 Mai. 2014
Depa ce veti implini 56 de ani si o luna puteti optapentru ecest tip de pensie anticipata partiala. Somajul este perioada contributiva la pensie, deci intra in calcul si in plus pentru cei 11 ani beneficiati si de un stagiu de cotizare suplimentar de 2 ani si 9 luni.Penalizarea va fi pentru trei ani de anticipare de 27% care se va aplica pana faceti varsta de 59 de ani si o luna cand pensia se va transforma din oficiu in pensie la limita de varsta cu reducere pentru lucru in conditii de grupa de munca.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024