ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stagiul de cotizare pentru pensie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Am un angajat care trebuie sa iasa la pensie pentru limita de varsta si m-a intrebat dupa ce criterii i se va calcula pensia. De exemplu eu i-am spus ca se va lua in considerare doar brutul pe ultimul an dar nu stiu daca este corect. As dori sa-mi spuneti cum i se calculeaza in mare ca sa-i dau un raspuns. Va multumesc!

Ionut Rad
 User  Ionut Rad
a intrebat la 17 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 17 Feb. 2014
Domnule Rad, legislatia privind calculul pensiei se aplica inca din 01.04.2001 odata cu intrarea in vigoare a Legii noi a pensionarii Legea 19 din 2000.La calculul pensiei se au in vedere informatiile privind drepturile salariale din carnetul de munca pana la data de 01,04,.2001 si ulterior veniturile salariale care au conbstituit baza de calcul pentru CAS. si care sunt in declaratiile individuale depuse de angajator la casa de asigurari si in prezent la ANAF. Casa de pensii calculeaza pensia pe baza programului informatic care prelucreaza informatiile individuale ale fiecaru asigurat pentru stabilirea pensiei.Mai fac o prtecizare si anume faptul ca daca asiguratuln a benerficiat de sporuri permanente cum ar fi spor vechime, conditii grele, lucru in conditii de grupa de munca etc si nu sunt inregistrate in carnetul de munca le solicita angajatorilui/angajatorilor dupa caz si le depune in original la dosarul de pensionare.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024