ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Termenul de comunicare a deciziei comisiei de evaluare complexa apersoanelor adulte cu handicap.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Care este limita maxima de instiintare a deciziei comisiei de evaluare complexa in cazul reevaluarii dosarului subsemnatului conform legii 136/2012, dispusa de ministrul muncii.
Mentionez ca m-am prezentat la comisia de evaluare complexa in data de 28 noiembrie 2012.


Teleman Constantin
 User  Teleman Constantin
a intrebat la 08 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2013
In cazul dvs termenul nu a fost depasit. El se incheie in data de 27 ianuarie 2013, Comisia in prezent respecta legea referitor la acest termen.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 09 Ian. 2013
Ultima actualizare a legii a avut loc in luna iulie 2012, prin legea amintita. Articolul redat de dvs este neactualizat, apare in variata de lege a carei ultima acutalizarea a fost facuta in luna martie 2012, prin legea 52/2012.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 09 Ian. 2013
Ceva nu este OK in varianta de lege pe care o aveti, pentru ca legea 136/2012 publicata pe site-ul ministerului muncii spune asa:

9. La articolul I punctul 10, articolul 90^3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"ART. 90^3
(1) Decizia de reevaluare emisa de Comisia superioara în conditiile art. 902 alin. (1) lit. c) cuprinde recomandari cu privire la continutul dosarului de evaluare complexa si va fi transmisa directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului din raza de domiciliu a persoanei, în vederea efectuarii reevaluarii de catre serviciul de evaluare complexa.
(2) Reevaluarea persoanei se va realiza în termen de 60 de zile lucratoare de la data înregistrarii deciziei de reevaluare la directia generala de asistenta sociala si protectia copilului.
(3) În cazul în care persoana supusa reevaluarii nu se prezinta la a doua convocare a serviciului de evaluare complexa, directorul directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului dispune, prin act administrativ, suspendarea dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale.
(4) Procesul de reevaluare prevazut la alin. (2) se desfasoara în prezenta unui reprezentant din structura de specialitate a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, care va elabora un referat ce va fi înaintat Comisiei superioare împreuna cu dosarul completat si raportul de reevaluare complexa elaborat de serviciul de evaluare complexa.
(5) În cazul în care persoana nu se prezinta la reevaluare în termenul prevazut la alin. (2), în baza raportului de reevaluare al serviciului de evaluare complexa însotit de referatul reprezentantului structurii de specialitate a ministerului, Comisia superioara emite decizie de neîncadrare în grad si tip de handicap.
(6) În baza raportului si a referatului prevazute la alin. (4), Comisia superioara emite decizia de încadrare/neîncadrare în grad si tip de handicap.
(7) Punerea în executare a deciziilor emise de Comisia superioara se face de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului."

http://www.mmuncii.ro/pub/imagemanager/images/file/Legislatie/LEGI/L%20136-2012.pdf
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2013
Art. 90^3 - Legea 136/2012 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 84/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap:

(2) Reevaluarea persoanei se va realiza ?n termen de 60 de zile lucrătoare de la data
?nregistrării deciziei de reevaluare la direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia
copilului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2013
Art. 90* 3 din LEGEA 448 DIN 2006 ACTUALIZATA

(1) Comisia superioară are obligaţia de a ?ndeplini atribuţiile prevăzute la art. 902 alin. (1) şi (2) ?n termen de 45 de zile lucrătoare de la data ?nregistrării contestaţiei sau de la data emiterii deciziei privind reevaluarea persoanelor adulte cu handicap.

(2) Procedura reevaluării persoanelor cu handicap, ca urmare a recomandărilor cuprinse ?n documentele ?ntocmite ?n urma unor acţiuni de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale sau ?n situaţia ?n care se sesizează din oficiu ?n cazul eliberării unor certificate de ?ncadrare ?n grad de handicap fără respectarea prevederilor legale, se stabileşte prin ordin al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale.

(3) Procedura prevăzută la alin. (2) se efectuează de o comisie de experţi din domeniul medicinei, din domeniul psihologiei şi din domeniul asistenţei sociale ?n interiorul termenului prevăzut la alin. (1), la solicitarea Comisiei superioare, desemnaţi prin tragere la sorţi din Lista naţională de specialişti.

(4) Lista naţională de specialişti prevăzută la alin. (3) se aprobă prin ordin comun al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale şi al ministrului sănătăţii pe baza propunerii Colegiului Medicilor din Rom?nia, a Colegiului Psihologilor şi a Colegiului Asistenţilor Sociali.



Alte intrebari despre Pensii

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu violeta Georgescu George Andreescu alexei delimart G Stancu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024