ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Unde anunt schimbare adresa corespondenta in cadrul casei de pensii Timisoara?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi spuneti daca o schimbare de domiciliu anuntata la Casa de Pensii ,imi da dreptul de a primii corespondenta ,talonul etc?

Constantin Pestereanu
 User  Constantin Pestereanu
a intrebat la 23 Mai. 2022
TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mircea Carp
 User Mircea Carp
a raspuns la intrebare la 26 Mai. 2022
CNPP:
Care este procedura privind transferul dosarului de pensie?
Dosarul de pensie se poate transfera dintr-un jude???? în altul, în situa????ia în care pensionarul solicit???? efectuarea acestei opera????iuni printr-o cerere simpl????, la care anexeaz???? :

1. o copie a actului s????u de identitate din care rezult???? noua

2. un cupon de pensie - pentru eviden????a num????rului de dosar de pensie la care va fi efectuat???? opera????iunea;

Cererea se va înregistra la sediul casei teritoriale de pensii unde se afl???? în prezent în eviden????????. Solicitantul poate fi persoana îndrept????????it????, precum ????i mandatarul, desemnat prin procur???? special????.

Transferul dosarului se va face c????tre casa de pensii aferent???? noului domiciliu, iar aceasta din urm???? va emite o nou???? decizie de pensie, luînd astfel în eviden???????? dosarul respectiv.

In situa????ia transferului dosarului de pensie, conform procedurilor de comunicare la plat????, casa teritoriala care înregistreaz???? acest dosar în eviden????ele sale are obliga????ia s???? verifice dosarul administrativ, venit prin transfer, s???? valideze punctajul mediu anual ????i s???? comunice la plat???? pentru a se achita drepturile de pensie pensionarului în cauz????.

Facem precizarea c???? plata drepturilor de pensie se va efectua, în continuare, de c????tre casa expeditoare pentru o perioad???? de înc???? 3 (trei) luni calendaristice, prin mandate po????tale cu dung???? albastr????, la noua adresa de domiciliu.

Verificarea este necesara pentru a nu se introduce, eventual, în baza de date informatizat???? a casei teritoriale de pensii informa????ii eronate care ar putea s???? afecteze, pe termen lung, drepturile de pensie ale celui venit prin transfer.


Alte intrebari despre Pensii

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Viviana Serni Marius Ion Radu Anton adriana iancu Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2022
Buna ziua. Am o masura de indeplinit de la ITM pentru un angajat aflat in concediu fara plata pe perioada...[citeste mai mult]
Publicat la data 22 Iun. 2022 2 raspunsuri
Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, contractul de munca pe perioada determinata se poate modifica in contract de munca pe...[citeste mai mult]
Publicat la data 23 Iun. 2022 2 raspunsuri