ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Unde ar trebui sa depun dosarul de pensie de invaliditate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Sunt operata de artrodeza y disectomie L5-S1, CU UN GRAD DE DISCAPACITATE DE 40%.Am depus dosarul de pensie de invalidez aici in Spania unde locuiesc de 10 ani,dar, ptr ca nu am muncit cu acte mi s-a zis ca trebuie sa depun dosarul in Romania unde am muncit 25 de ani.In Romania mi se spune ca trebuie sa-l depun in tara de rezidenta,adica Spania.Nu stiu cui sa ma dresez ptr a rezolva problema... Exista vre-o lege care m-ar putea ajuta in acest sens?...Ptr ca daca nu cunosti legile,domnii in cauza te trimit de la Ana la Caiafa si invers...Multumesc.

Adaugata in: Pensii
Maria Gradea
 User  Maria Gradea
a intrebat la 08 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Dec. 2014
Fiind vorba de munca in spatiul european, ar trebui ca cei din Spania sa ia in considerare, pe baza actelor doveditoare, perioada lucrata in Romania. Este important si cine a eliberat decizia medicala pentru incadrarea in grad de invaliditate. Ca sa va puteti pensiona in Romania pentru invaliditate estye necesara o evalaure medicala a specialistilor de la Casa de Pensii din tara de care apartineti, in functie de adresa de domiciliu de aici. Nu ar trebui sa vi se refuze dreptul de a depune dosarul pentru pensie in Romania, atat timp cat sunteti incadrata cu grad de invalididate si aveti vechime pe teritoriul Romaniei. Probabil ca raspunsul primit are legatura si cu aceste elemente pe care vi le-am expus.

Termenul de discapacitate nu exista in limba romana.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024