ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

30 de zile de concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Stiu ca am dreptul anual la 183 de zile calendaristice si ca, incepand cu cea de-a 91-a zi, prelungirea se face cu acordul medicului specialist, dar eu nu am acumulat decat maxim 31 zile de concediu medical de boala pe anul acesta si pana la 91 de zile mai sunt multe zile.
Pe mine ma intereseaza de ce doctorul de familie da doar 10 zile concediu medical pe o luna de zile? (avand sarcina cu amen avort cum rezulta si din scrisoarea doctorului specialist obstretic.)

Cum pot lua o luna intreaga concediu medical de la doctorul de familie, pana intru in risc maternal?
ITM si raportul de evaluare:
Cat dureaza pana primesc raport de evaluare de la medicina muncii si conform lui, medicul de familie poate da concediu de risc maternal sau ii mai trebuie alta dovada de la specialistul de obstretica?


Adaugata in: Resurse umane
Anca A.m.
 User  Anca A.m.
a intrebat la 30 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Iul. 2012
Depinde si cand ati primit acest concediu. Daca el vi s-a acordat incepand cu data de 21 iulie intr-adevar mai mare de 10 zile nu poate fi pentru ca certificatul se elibereaza lunar. Daca va acorda CM la inceputul lunii atunci poate fi de o luna de zile. Insa un raspuns cert puteti primi de la medicul dvs, cel care v-a eliberat certificatul si va stie situatia.

Nu va pot spune cat dureaza pana la intocmirea raportului, nu imi dau seama la ce va referiti legat de ITM. Raportul il face angajatorul dvs., impreuna cu medicul de medicina muncii, cu consemnarea scrisa a rezultatelor obtinute. Dvs. veti primi o copie a acestui raport. Va pot spune insa ca in termen de 30 de la data comunicarii raportului ITM va efectua un control la fata locului pentru a verifica conditiile de lucru.

Referitor la acordarea concediului, medicul de medicina muncii va elibera o recomandare, un certificat, pe baza caruia mediul de familie sau cel specialist va acorda conceidul de risc maternal, asa cum prevede OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024