ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Absente nemotivate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am un angajat cu CIM 8h/zi, inegal distribuite. Munca este organizata in ture, astfel incat el poate lucra in week-en si sarbatoare legala. in luna mai 2013 are pe 1 mai(sarb legala), 18 mai(sambata), 23(joi) si 30 (joi) mai absente nemotivate. pontajul lui este: 136 ore lucrate+8 ore suplimentare si 4 absente nemotivate(in luna de 21 zile lucratoare)

E corect sa apara pe stat 4 zile absente nemotivate in conditiile in care 2 sunt in zile nelucratoare (sarbatoare legala si week-end) dpdv al repaosului si sarb legale?
De ex daca era Co in aceste zile sau cm se plateau?



Stefania T
 User  Stefania T
a intrebat la 03 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Stefania T
 User Stefania T
a raspuns la intrebare la 20 Iun. 2013
Buna ziua

Nu m-am facut inteleasa. In zilele de week-end ar trebui sa fie repaos iar in sarbatoare, nu se lucreaza. El trebuia sa vina la munca in aceste zile pt ca asa pica tura lui, dar daca nu a venit, absenta lui nemotivata o trec pe stat? Am dat ex cu co pt ca la orice forma de organizare a muncii cand iti iei co see iau in considerare zilele lucratoare ale lunii, de luni pana vineri , fara sarbatori legale.
Angajatul a vea obligatia sa faca 21 de zile *8=168 de ore.
Pot sa-l cercetez disciplinar ca a bsentat nemotivat 4 zile, dar in stat ar trebui sa fie 2, pt ca restul sunt in week-end si de sarb legala
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2013
Daca era in CO aceste zile erau platite normal, cu cel putin salariul cuvenit daca s-ar fi aflat in unitate. CO nu afecteaza venitul salarial. Numai in cazul unui zilier eventual putem vorbi de diferente salariale pentru ca este platit in functie de ziua lucrata.

Pentru absentele nemotivate declansati cercetare disciplinara si dispuneti o sanctiune. O alta varianta ar fi sa discutati cu angajatul sa vedeti de ce a procedat astfel si sa negociati o recuperare a orelor respective. Ar fi solutia mai simpla. Daca nu accepta atunci mergeti direct pe procedura cercetarii disciplinare cu dispunerea sanctiunilor disciplinare. In Revisal trebuia insa sa operati suspendarea CIM, pe baza unei decizii, ca urmare a absentelor nemotivate. Aveti o intarziere in privinta termenului de operare pentru ziua de 1 mai dat fiind faptul ca suspendarile se opereaza in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024