ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Acordare concediu si angajare personal contractual


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
Am rugamintea sa ma autati cu exlicatii temeinice in urmatoarele dileme:
- intr-o institutie publiga legislatia in vigoare in ceea ce priveste concediul de odihna pt. persoane contractuale este HG 250/1992 cu toate modificarile sau Codul Muncii? Mai exact, in situatia unor persoane care au avut CIM suspendat pentru incapacitate temporara de munca, este corect sa li se diinueze cocediul de odihna? Daca da, care este temeiul legl?
- daca exista o persoana (contractual) angajata pe durata determinata pe un post AS, titularul se intoarce la data la care a luat sfarsit suspendarea contractului sau, pe cel angajat pe AS il pot transfera pe un alt post, fara a mai fi necesar organizarea altui concurs, chiar daca i-a expirat contractul, sau inainte de a-i expira?
Multumesc pentru ajutor.

Adaugata in: Resurse umane Personal
Maria Benescu
 User  Maria Benescu
a intrebat la 22 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Nov. 2014
Concediul de odihna in sectorul bugetar se acorda potrivit prevederilor Legii 53/2003 ( Codul muncii) , art. 23 din OG 10/2008, cu modificarile si completarile ulterioare si ale HG 250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare, republicata.
Cum anumite prevederi ale HG 250/1992 (durata minima a concediului de odihna sau numarul de zile de conediu de odihna ce poate fi acordat fractionat)nu mai corespund in prezent, actualelor prevederi stabilite prin Codul muncii , acestea au fost modificate implicit.
In conformitate cu prevederile Directivei CE 2003/88, durata concediului medical nu reduce durata concediului de odihna cuvenit (art.7 alin.2)
Art.148 alin.(2) din Constitutia Romaniei:
?Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
Concursul este modalitatea obligatorie de angajare a salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare.Incadrarea salariatilor se face respectand Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice.

Alte intrebari despre Resurse umane