ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

adeverinta de salariat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am un angajat venit din somaj, cu contract pe perioada determinata de 1 luna, la expirarea perioadei nu i se va mai prelungi.
A avut o problema medicala, si i s-a cerut de la medicul de familie adeverinta de salariat.
Ii pot elibera avand in vedere ca pe adeverinta medicala, apare trecut  "i s-au plaitit si virat" fiind angajat de o saptamana, contributiile pentru el se vor plati luna viitoare, "in ultimele 12 luni ....concediu medical".
Multumesc anticipat.

Adaugata in: Resurse umane
Eu Mika
 User  Eu Mika
a intrebat la 13 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2012
art 48 din legea 76 din 2002 acualizata
1 Beneficiarii de indemniza??ie de ??omaj sunt asigura??i ??n sistemul asigur??rilor sociale de stat ??i ??n sistemul asigur??rilor sociale de s??n??tate ??i beneficiaz?? de toate drepturile prev??zute de lege pentru asigura??ii acestor sisteme.

2 Contribu??ia pentru asigur??rile sociale de stat ??i contribu??ia pentru asigur??rile sociale de s??n??tate se suport?? din bugetul asigur??rilor pentru ??omaj ??i se vireaz?? caselor de asigur??ri respective de c??tre agen??iile pentru ocuparea for??ei de munc??.

3 Drepturile de asigur??ri sociale de stat ale persoanelor beneficiare de indemniza??ie de ??omaj se suport?? din bugetul asigur??rilor sociale de stat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2012
Venind de la somaj nu este riscul sa nu fie asigurat la sanatate.In schimb trebuie sa stiti ca si in perioada de somaj,salariatul putea sa beneficieze de concedii medicale. Dumneavoastra , daca nu aveti informatii despre salariat ,privind concediile medicale in ultimele 12 luni ,aveti doua posibilitati si anume. Prima sa eliberati adeverinta strict pentru perioada de la care s-a angajat la dumneavoastra si salariatul sa solicite separat o adeverinta de la somaj sau a doua posibilitate sa solicitati salariatului sa va prezinte o adeverinta de la somaj privind concediile medicale, caz in care a beneficiat , document care va completa dosarul personal si atunci pe seama informatiilor complete sa puteti elibera o adeverinta cu informatii reale despre salariat in ultimele 12 luni.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni alexei delimart adriana iancu George Andreescu violeta Georgescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024