ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta pentru perioada lucrata dupa introducerea dosarului de pensie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

As dori sa-mi spuneti, cum se procedeaza intr-o astfel de situatie: un salariat, angajat in acest moment cu CIM pe perioada determinata (salariatul este pensionar), imi solicita o adeverinta cu veniturile/sporurile, pe perioada cuprinsa intre data la care si-a depus dosarul de pensie si data la care i-a iesit decizia de pensie. Mentionez ca salariatul a ramas la serviciu si dupa data introducerii dosarului de pensie, iar in momentul in care a primit decizia de pensionare, i s-a incetat CIM avut si i s-a incheiat un nou CIM, pe perioada determinata de aceasta data. Perioada solicitata de salariat se ia i calcul la calcularea/recalcularea pensiei?

Va multumesc,
Gina Anghelache

Gina Anghelache
 User  Gina Anghelache
a intrebat la 29 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Mai. 2015
In primul rand trebuie stabilit ce fel de pensie are in acest moment, daca are drept de cumul sau nu. Singurele situatii cu drept de cumul in cazul pensionarii salaritului sunt grad invaliditate III (cu maxim 4 ore / zi norma) sau limita de varsta. Pentru limita de varsta CIM ar fi trebuit sa inceteze la data implinirii conditiilor de pensionare si nu dupa primirea deciziei de pensionare.

Pentru grad de invaliditate nu i se recalculeaza pensia pe baza veniturilor realizate in timpul perioadei de pensionare.

Indiferent daca i se calculeaza sau nu pensia, atat timp cat a solicitat acea adeverinta aveti obligatia legala sa o eliberati in maxim 15 zile de la data solicitarii primite. Altfel angajatorul poate sesiza inspectorii ITM, caz in care veti fi sanctionat contraventional.


Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024