ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta Vechime


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca un angajat a incheiat contract pe data de 03.10.2011, a inceput activitatea pe data de 04.10.2011 si a incetat activitatea pe data de 30.11.2011 ultima zi lucratoare pontata fiind 29.11.2011, corest este ca: In cuprinsul adeverintei de vechime pe care i-o eliberam, la fraza corespunzatoare" In perioada x-y, salariatul a beneficiat de un salariu brut in valoare de....", x= 04.10.2011 si y= 29.11.2011??
Deasemenea, in cadrul adeverintei de vechime, precizam si sporurile pe care angajatul le-a inregistrat pe perioada lucrata ore suplimentare, spor repaus saptamanal, spor sarbatori legale, etc? Il ajuta la ceva ex, la calculul pensiei??
Si, referitor la zilele inregistrate de absente nemotivate, concediu medical sau concediu fara plata, se ia in calcul numarul de zile LUCRATOARE , nu?
Va multumesc!!

Oana Ancuta
 User  Oana Ancuta
a intrebat la 20 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Ian. 2012
Perioada pentru care salariatul a beneficiat de salariu este cea in care a derulat activitate in baza raportului de munca, 04.10.2011 - 29.11.2011 in cazul de fata.

In adeverinta de vechime se trece concediul fara plata, precum si zilele de absente nemotivate. Pentru concediul fara plata se iau in calcul toate zilele acordate, deoarece acesta se acorda calendaristic conform legii. In cazul absentelor nemotivate se trece numarul lor in zile lucratoare.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Alexandra Teodorescu
 User Alexandra Teodorescu
a raspuns la intrebare la 21 Ian. 2012
PENTRU ELIBERAREA UNEI ADEVERINTE DE VECHIME SE IAU IN CALCUL DOAR SPORURILE PERMANENTE, CELE PREVAZUTE IN CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA. DE ASEMENEA SE VA TRECE IN ADEVERINTA DE VECHIME DOAR CONCEDIUL FARA PLATA DE CARE SALARIATUL A BENEFICIAT.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024