ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


am dreptu la loc de munca cu norma intreaga in mai multe schimburi?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


ma numesc Cristi, am 34 ani si sunt suferind de epilepsie, doresc sa lucrez cu norma intreaga dar de multe ori sunt respins dupa proba de munca ori, dupa ce prezint problema, angajatorii nu ma mai suna pentru a mi da un raspuns. marea mea rugaminte este: ce pasi tyrebuie sa urmez pentru a dovedi ca pot lucra cu norma intreaga si ce sanse am. ce drepturi am si ce mi se interzice in cazul meu de boala in privinta unui loc de munca in mai multe schimburi si cu norma intreaga.
va mutumesc!

Florin Albu
 User  Florin Albu
a intrebat la 18 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Albu
 User Florin Albu
a raspuns la intrebare la 24 Mai. 2015
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Apr. 2015
Daca aveti si un certificat medical sau de incadrare in grad de hadicap, acolo ar trebui sa apara mentionate si aceste lucruri. Medicul curant va poate ajuta in acest sens, cand mergeti la testul practic sau la interviu sa puteti face dovada ca sunteti apt pentru activitatea respectiva.

Depinde si de tipul de activitate pentru care aplicati, medical bolnavii de epilepsie nu pot lucra ca electricieni sau la inaltmie, nu pot lucra in ture de noapte. Totodata ei nu pot lucra in locuri de munca unde este necesara atentia marita sau in conditii periculoase, este unul din motivele pentru care prin lege nu au dreptul sa sofeze.

Exista, din pacate si posibilitatea unei discriminari pe baza careia sa nu mai primiti niciun raspuns. Caz in care puteti cere ajutorul Consiliului pentru Combatere a Discriminarii.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Apr. 2015
Anterior incheierii contractului individual de munca este obligatorie obtinerea fisei de aptitudini de la medicul de medicina muncii, singurul care poate decide daca persoana respectiva este sau nu apta pentru practicarea meseriei.
"Aptitudine in munca" reprezinta capacitatea lucratorului din punct de vedere medical de a desfasura activitatea la locul de munca in profesia/functia pentru care se solicita examenul medical (Capitolul III, Art. 9(1) din Hotararea de Guvern nr. 355/2007 ).

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu Radu Anton Viviana Serni adriana iancu George Andreescu violeta Georgescu