ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am sau nu dreptul sa promovez chiar daca am functie de conducere?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am sa va prezint speta mea ... sunt angajat al unei institutii bugetare din anul 2002. de atunci si pana in prezent am ocupat mai multe functii:
- inspector specialitate fiziokinetoterapeut;
-inspector specialitate fiziokinetoterapeut- sef centru,
- inspector specialitate fiziokinetoterapeut;
- iar din februarie 2007 inspector specialitate fiziokinetoterapeut - sef centru in cadrul unui centru de recuperare.
In anul 2010 am sustinut si promovat examenul de promovare in grad - fiziokinetoterapeut specialst. Conform legislatiei in vigoare anul acesta ar trebui sa sustin examenul de promovare in grad devenind astfel fiziokinetoterapeut principal dar cei de la serviciul de resurse umane au spus ca nu am acest drept deoarece am functie de conducere.
Mentionez ca in fisa postului pe langa atributiile privind supervizarea si coodonarea activitatii in cadrul centruluisunt prevazute si atributii ale unui fiziokinetoterapeut (chiar asta fac - lucrez cu omul).
Si inca un lucru salarul de baza este cel al fiziokinetoterapeutului specialist...
Intrebarea este - am sau nu dreptul sa promovez in specialitatedaca am functie de conducere? (in 2010 am avut acest drept si aveam aceeasi functie).Multumesc anticipat!

Cristina Enache
 User  Cristina Enache
a intrebat la 09 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Enache
 User Cristina Enache
a raspuns userului adriana iancu la 12 Iun. 2015
Multmesc pentru amabilitatea d-voastra de a-mi raspunde, ei justifica aceasta imposibilitatea de a sustine examenul prin faptul ca functia de conducere am obtinut-o prin concurs - deci as fi fixa pe post, dar nu mi se spune in baza carei legi mi se interzice promovarea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 10 Iun. 2015
Mai este o conditie personalul contractual poate sa ocupe un post superior prin concurs sau examen, organizat, in limita posturilor rezervate promovarii, cu conditia de a se incadra in fondurile bugetare alocate. Daca fondurile necesare sustinerii efortului financiar presupus de promovarea salariatilor sunt inexistente, nu poate organiza concursul sau examenul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Iun. 2015
Este posibil atat timp cat se respecta Regulamentul care a fost emis in temeiul Legi-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si stabileste principiile generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale din sectorul bugetar si criteriile de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice.
Art. 41. ?? (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.
Art. 42. ?? Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.
Art. 43. ?? (1) Examenul de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual consta in sustinerea unei probe scrise sau a unei probe practice, dupa caz, si interviu stabilite de comisia de examinare.
(2) Proba practica se sustine in cazul functiilor contractuale la care este necesara verificarea abilitatilor practice.
(3) Pentru a participa la concursul de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare, candidatul trebuie sa fi obtinut calificativul ??foarte bine?? la evaluarea performantelor profesionale individuale cel putin de doua ori in ultimii 3 ani.
Fac precizarea ca ordonator principal de credite este ministrul.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024