ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Atributii inspector resurse umane intr -o institutie publica.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un inspector principal 1A (personal contractual ) in cadrul biroului finaniar contabil si resurse umane cu atributii de resurse umane se poate ocupa de functionarii publici existenti in institutie? Mentionez ca este singura persoana cu atributii de resurse umane ? Seful de birou contabil este functionar public.

Mura Cimpanu
 User  Mura Cimpanu
a intrebat la 08 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 10 Mai. 2016
In opinia mea, da.
Potrivit Legii 188/1999, functionarii publici se afla in raport de serviciu cu institutiile si autoritatile de care apartin. Atat functionarii publici, cat si salariatii isi desfasoara activitatea in cadrul unui program de lucru normal de 8 ore/zi(art 33 alin 1 din L 188/1999), au salariu(art 31), concediu de odihna (art 35), raspund disciplinar(art 75-82), pot fi delegati, delegati, transferati(art 87-93).
Asadar, atat functionarul public, cat si salariatul se afla intr-un raport juridic de munca tipic, functionarul public este subordonat autoritatii sau institutiei publice in schimbul unui salariu.
Ceea ce diferentiaza incontestabil raportul de munca (de functie publica) de raportul de munca al salariatului este ca,functionarul public exercita puterea publica in limitele functiei sale, in timp ce salariatul nu dispune de astfel de atributii de putere.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024