ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cadru didactic - rezervare catedră este obligatorie?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Profesor cu statutul de titular la o școală, solicit o clarificare în cea ce privește statutul meu în urma ordinului emis cu nr. 4165/24.07.2018.
Menționez că lucrez la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret din cadrul Ministerul Tineretului și Sportului ca funcționar public ?funcție compatibilă cu cea de cadru didactic cu contract pe perioadă nedeterminată avand ca normă de lucru 40/săptămană și mă încadrez la art. 255 lit.1 și 2 din Legea 1/2011 unde pot beneficia de rezervarea postul didactic conform Ordinului 4165/24.07.2018 Cap. II, art. 10.( În etapa de încadrare a personalului didactic de predare titular, cadrele didactice titulare în învăţământul preuniversitar, care beneficiază de rezervarea postului didactic de predare/catedrei în baza prevederilor art. 255 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, pot fi încadrate, la cerere, în regim de plata cu ora pe posturile didactice/catedrele pe care sunt titulare, până la cel mult jumătate din numărul de ore pe săptămână dintr-o normă didactică de predare-învăţare-evaluare şi de instruire practică, conform planurilor-cadru de învăţământ, stabilită potrivit prevederilor art. 262 alin. (3) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.)
Notă!Menționez că nu se consemnează în articol că este obligatoriul rezervarea ci care beneficiează!
Întrebare:
Dacă NU doresc să-mi rezerv catedra și doresc să beneficiez de doar 11 ore din cele 18 cu care am fost încadrat pot să le solicit în luna septembrie în cadrul unității școlare?
Menționez faptul că doresc să lucrez la DJST CU NORMĂ ÎNTREAGĂ și în învățămant să am 11 ore de predare ! e obligatoriu să-mi rezerv catedra?
Menționez că în conformitate cu codului muncii pot avea două contracte de muncă!
Mi s-a transmis că dacă nu-mi rezerv catedra o să răman fără ore dacă nu fac cerere de plata cu ora conform Ordinului 4165/24.07.2018,Cap.II, art.10?


Dorin Voina
 User  Dorin Voina
a intrebat la 14 Mar. 2019
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024