ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este perioada minima a concediului de crestere copil?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Care este perioada minima dupa care se poate reintoarce la serviciu un angajat care a optat pentru concediu (de paternitate) de crestere copil in varsta de pana la 1 an, pentru a putea beneficia si de stimulentul de reincadrare?

Multumesc!

Andreea Horciu
 User  Andreea Horciu
a intrebat la 11 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Ian. 2016
In primul rand, concediul crestere copil si concediul de paternal sunt doua tipuri de concedii diferite.
Concediul paternal se acorda in conformitate cu prevederile Legii nr. 210/1999 si a Hotararii 244 din 10.04.2000, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal, in scopul de a asigura participarea efectiva a tatalui la ingrijirea noului nascut.
Beneficiar al acestui concediu este tatal copilului nou-nascut care participa efectiv la ingrijirea acestuia, indiferent daca copilul este nascut din casatorie, din afara casatoriei sau este adoptat de acesta.
Durata concediului paternal este de 5 zile lucratoare platite si se acorda la cerere in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, fiind justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului.
Concediul crestere copil pana la 2 ani(3 ani in cazul copiluli cu handicap) se acorda potrivit OUG 111/2010. De acest concediu poate beneficia unul dintre parintii firesti ai copilului.
Pentru a beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani, salariatul trebuie sa-si reia activitatea oricand, inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an, sau 11 luni in cazul in care celalalt parinte intruneste conditiile de acordare a CCC.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024