ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este procedura legala in cazul desfiintarii unui post?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

S-a modificat organigrama in cadrul unei asociatii.Dupa noua organigrama,exista cateva persoane care nu au calificarea necesara pentru a ocupa un alt post vacant.Prin urmare se va recurge la formalitatile de incetare a contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului.Este ok daca i se va desface contractul in baza art.65 Codul muncii?Care este procedura legala si care sunt pasii de urmat in aceasta situatie?

Va multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Ion Vasile
 User  Ion Vasile
a intrebat la 13 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ion Vasile
 User Ion Vasile
a raspuns userului ion Vasile la 14 Mai. 2014
De asemenea,as dori sa mentionez ca nu este vorba de o concediere colectiva intrucat se va dispune incetarea contractului de munca a 3 salariati din aproape 100.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ion Vasile
 User Ion Vasile
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Mai. 2014
Am o nelamurire,de ce trebuie ca notificarea sa contina mentiunea referitoare ca nu exista locuri de munca vacante corespunzatoare pregatirii lor intrucat Codul muncii spune ca in cazul concedierilor efectuate in baza art.61,lit.c si d angajatorul este obligat sa ofere salariatilor alte posturi vacante.
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2014
Modificarea organigramei nu reprezinta un temei pentru desfiintarea posturilor existente. Doar daca aveti motive reale, intemeiate si obiective atunci recurgeti la desfiintarea posturilor in cauza. Dar nu puteti concedia salariatii pe baza organigramei.

O astfel de concediere presupune notificare in scris a salariatului referitor la temeiul incetarii si motivele dispunerii ei, iar in notificare se precizeaza ca nu i se pot oferi alte posturi, neexistant in unitate unele vacante potrivite pregatirii si experientei lor, si se va mentiona perioada de preaviz acordata. Dupa finalizarea preavizului se vor intocmi deciziile de incetare si comunica salariatilor prin semnatura de primire, in original. Contractul inceteaza dupa efectuarea preavizului cuvenit prin lege.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024