ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Ma aflu in concediu de crestere si ingrijire copil. Ma voi muta definitiv din tara inainte de a termina concediul. Va rog sa ma indrumati in legatura cu pasii ce trebuie facuti. Trebuie sa instiintez firma la care am lucrat ca nu ma voi intoarce? Ce anume trebuie facut in aceasta situatie?
Multumesc frumos!

Adaugata in: Resurse umane
A Andya
 User  A Andya
a intrebat la 26 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iun. 2013
Daca va mutati definitiv din tara atunci ar trebui sa anunati firma in mod cert. Transmiteti angajatorului o cerere pentru reluarea activiatii apoi inaintati cererea de demisie sau acordul partilor, Cel din urma poate fi refuzat de angajator caz in care va trebui sa stati in preaviz pentru ca ramane solutia demisiei. Totodata va trebui sa anunati si insititutia care va plateste indemnizatia pentru crestere copil daca va schimbati domiciliul in alta tara. Pentru ca OUG 111/2010 prevede ca:

Art. 12
(1)Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă ?n situaţia ?n care solicitantul ?ndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean rom?n, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul Rom?niei;
c) locuieşte ?n Rom?nia ?mpreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi ?ngrijirea acestuia/acestora.

Or dumneavoastra, odata cu mutarea definitiva in alta tara nu veti mai indeplini conditiile de acordare a acestui drept.

Anuntarea insitutiei care va plateste indemnizatia referitor la modificarea intervenita se face in termen de 15 zile de la aparitia ei.

Art. 19 - OUG 111/2010
(1) Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice ?n scris primăriei orice modificare intervenită ?n situaţia sa, de natură să determine ?ncetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, ?n termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.
(2) Comunicarea prevăzută la alin. (1) se transmite de către primărie agenţiei teritoriale ?n termen de 5 zile lucrătoare de la data ?nregistrării.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024