ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum se procedeaza in perioada concediului pt creste copil ;Ex : mama sta 2 ani daca asa solicita si tatal daca indeplineste cerintele sta si el o luna ,oricare vrea el , platit sau neplatit,si daca nu face cerere pt asa ceva ce se intampla? Cine te obliga si cine ar trebui sa-i aduca la cunostinta de aceasta obligatie?

Multumesc frumos

Adaugata in: Resurse umane
Flori Nenu
 User  Flori Nenu
a intrebat la 20 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Iul. 2012
Aceasta prevedere se aplica numai daca ambii parinti indeplinesc conditiile de acordare a concediului crestere copil, respectiv daca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului ambii parinti au realizat venituri profesionale supuse impozitului.

Nu poate solicita platit, acela se acorda din al doilea an si de regula dupa a treia nastere. Daca dvs intrati in concediu crestere copil cu plata indemnizatiei, din totalul concediului tatal va trebui sa efectueze minim o luna. Ceea ce inseamna ca in luna respectiva dvs va reluati activitatea printr-o cerere, iar el intra in concediu crestere copil tot printr-o cerere, adresata angajatorului sau. Calculul indemnizatiei pentru concediul lui se va face in baza veniturilor realizate de el in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Daca, in conditiile redate, parintele care nu a soliciat acordarea concediului pentru crestere copil nu beneficiaza de cel putin o luna din totalul concediului, aceasta, impreuna cu indemnizatia aferenta, se scad din totalul concediului crestere copil.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024