ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Comisie de disciplina


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am intocmit o comisie de disciplina pentru un angajat pentru abaterea constand in absentarea de la serviciu fara a-si anunta seful Ierarhic, l-am convocat in scris precizand obiectul, data, ora si locul intrevederii, insa cred ca am omis o greseala si anume: el practic trebuie sa se prezinte in data de 08.04.2013, dar scrisoarea recomandata l-am trimis-o in data de 03.04.2013. Ulterior am citit ca cercetarea se realizeaza cu cel putin 5 zile lucratoare inainte, deci ar fi fost bine daca il chemam in fata comisiei in data de 11.04.2013?
Oare sa trimit din nou cu modicari la data prezentarii in fata comisiei?
Este in regula cum a procedat?

Va multumesc pentru ajutor.

Krisztina Bene
 User  Krisztina Bene
a intrebat la 08 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Apr. 2013
Codul muncii stabileste un termen de 5 zile calendaristice insa pentru comunicarea deciziei de sanctionare, si nu a convocarii pentru cercetare. Iar spre deosebire de convocare, decizia de sanctionare se poate comunica numai prin doua cai: inmanata personal, cu semnatura salariatului de primire, sau prin recomandata, trimisa la domiciliul lui.

Convocarea o puteti trimite prin orice modalitate prin care sa puteti primi confirmarea primirii ei, inclusiv prin e-mail. Legea nu stabileste un anumit mod de comunicare a acestui tip de document.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2013
Cele 5 zile de care vorbiti nu sunt un termen stabilit de lege, ci mai degraba unul practic, care priveste timpul parcurs de recomandata (dus-intors), in asa fel ca pana la data inceprii cercetarii sa intrati in posesia recomandatei, semnate sau nu de salariat.

Sugestia mea ar fi sa asteptati recomandata, daca ea se intoarce semnata (apare si data primirii din cate stiu eu, pe recomandata), si totusi salariatul nu s-a prezentat pentru cercetare, puteti dispune concedierea. Pentru ca inseamna ca a fost informat. Daca insa el primeste convocarea chiar astazi, pe data de 08.04.2013, atunci nu prea este bine pentru ca se poate considera ca nu a fost informat la timp. Ceea ce ar presupune refacerea si retransmiterea convocarii, luand in calcul si drumul parcurs de recomandata, cat timp ar fi necesar ca sa ajunga inapoi la dvs.

Totodata, daca dvs nu primiti recomandata semnata dar salariatul vine la cercetare in data si la ora stabilire in convocare pentru cercetare, atunci se considera ca a fost informat, tocmai pentru ca s-a prezentat conform coordonatelor indicate.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024