ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu crestere copil. Angajare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am o angajata care este in concediu crestere copil pana la 2 ani. In data de 1 iulie copilul implineste 2 ani. Eu trebuie sa o angajez cand se intoarce la o alta firma, deoarece pe vechea firma nu prea mai este activiatate.
Cum procedez?
Ii fac incetare contractului la vechea firma in data de 30.06. si o angajez pe noua firma cu data de 01.07? E corect asa?

multumesc.

Adaugata in: Resurse umane
Andrea Andrea
 User  Andrea Andrea
a intrebat la 25 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [3] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Apr. 2012
Dat fiind faptul ca acest copil va implini 2 ani pe data de 1 iulie, atunci nu aveti cum sa incetati contractul pe data de 30.06 salariata fiind inca in concediu, si nici pe data de 1.07 din acelasi motiv. Doar daca intervine reorganizarea judiciara, dizolvarea sau falimentul, atunci da, se poate dispune concedierea. Salaraita va reveni la locul de munca pe data de 02.07, prima zi dupa ce copilul implineste 2 ani, si nu exact in ziua in care copilul implineste 2 ani, 1 iulie in cazul de fata.

CIM poate inceta in ziua in care salaraita revine la locul de munca daca firma isi inceteaza activitatea sau daca incetati prin acordul partilor. Daca insa o concediati prin desfiintarea postului intai ii acordati preavizul de 20 de zile lucratoare minim, urmand ca postul sa se desfiinteze odata cu terminarea preavizului. Ulterior o reangajati pe noua firma.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024