ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de ingrijire a copilului cu handicap de la 3 la 7 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca mai pot face ceva in urmatoarea situatie: timp de 4 ani si 1luna am fost in concediu de crestere a copilului si concediu de ingrijire a copilului cu handicap de la 3 la 7 ani. Cand am fost sa anunt ca revin la servici mi sa spus ca nu mai au nevoie de mine (fiind altcineva angajat pe perioada nedeterminata in locul meu), mi s-a dat preaviz de 20 zile, am intocmit si depus dosarul la somaj din luna august, iar acum sunt anuntata ca nu am dreptul la indemnizatia de somaj pt. ca am stat mai mult de 3 ani in ccc.
Astept raspunsul dvs. Multumesc.

Adaugata in: Resurse umane
Larisa Iedinak
 User  Larisa Iedinak
a intrebat la 13 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 17 Sep. 2012
Perioada concediului de crestere copil cu handicap de la 3 la 7 ani este asimilata stagiului de cotizare in cazul copiilor nascuti dupa data de 1 ianuaire 2011, prin prisma prevederilor OUG 111/2010 cu modificarile si completarile ulterioare. Se acorda anterior acest tip de concediu in baza legii 446/2006 doar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2012
Angajatorul dvs nu a procedat insa corect. V-a concediat pe dvs si a pastrat suplinitorul ceea ce nu este legal. Contractul de munca al persoanei incadrate temporar pentru a va inlocui ar fi trebuit sa inceteze odata cu revenirea dvs. Cu atat mai mult nu este legal ce a facuta angajatorul pentru ca el nu poate incadre pe perioada nedeterminata o alta persoana pe postul dvs, cat timp va aflati in CCC.

Referitor la somaj, presupun ca dvs ati intrat in concediu in baza legii 448/2006, lege care nu prevede asimilarea acestui concediu pentru acordarea drepturilor prevazute de Legea 76/2002 privind somajul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 13 Sep. 2012
Daca cei de la somaj nu v-au luat in calcul dosarul pentru indemnizatie de somaj sigur cunosc si motivele. Ati pierdut acest drept din cauza intrarii in CCC copil de la 3 ani la 7 ani. Perioada de la 3 ani la 7 ani nu este stagiu de cotizare asimilat pentru somaj..
Poate beneficiati de indemnizatie de insotitor pentru copil cu handicap in baza legii 448 din 2006. Mergeti la primarie si vedeti ce posibilitati va ofera.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024