ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna in timpul preavizului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In cazul unei demisii cu preaviz, angajatul poate solicita efectuarea concediului de odihna in timpul preavizului? Angajatul X mai are 8 zile de concediu neefectuat, proportional cu perioada lucrata (pana la incheierea preavizului) si a facut o solicitare pentru efectuarea acestui concediu in timpul preavizului. Este in regula?

Multumesc!

Mihaela Petrescu
 User  Mihaela Petrescu
a intrebat la 14 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 29 Oct. 2014
Conform art 81 alin5 din codul muncii, contractul de munca continua sa-si produca toate efectele, aceasta insemnand inclusiv dreptul la concediu de odihna. Concediul de odihna nu constituie un caz de suspendare(din raspunsul meu anterior nu reiese contrariul), deci termenul de preaviz nu se va prelungi.
Concediul de odihna se efectueaza in baza unor programari colective sau individuale. In practica ser pot intalni mai multe situatii. in situatia in care cererea salariatului a fost acceptata de angajator anterior emiterii preavizului sau demisiei, acesta isi poate efectua zilele de concediu de odihna.
Eu m-am referit strict la situatia in care cererea de concediu a fost facuta dupa demisia angajatului. In aceasta situatie angajatorul poate sa refuze cererea , daca aceasta nu corespunde periadelor de concedii stabilite la nivel de unitate, sau poate invoca lipsa de personal.
Art 81 Codul muncii
(7) Contractul individual de muncă ?ncetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns userului adriana iancu la 24 Oct. 2014
Va rog spuneti-mi unde este stipulat acest lucru, deoarece eu stiu ca, concediul de odihna nu suspenda termenul de preaviz.....
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2014
In situatia in care cerea de concediu de odihna a fost facuta dupa data inregistrarii demisiei efectuarea concediului de odihna nu mai este posibila. Conform art.141 din Codul muncii zilele de concediu neefectuate vor fi compensate in bani.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024