ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu medical la mai multi angajatori


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

O persoana care are CIM la mai multi angajatori si intra in concediu medical, care din angajatori plateste concediu medical? Pot platii ambii? Poate figura in concediu medical la toate societatile unde are CIM?

Multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Sorina Caragiani
 User  Sorina Caragiani
a intrebat la 02 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Sorina Caragiani la 03 Apr. 2014
Da, va fi platit de toti angajatorii, pe baza certificatului medical prezentat asa cum apare in actul normativ mentionat. Cel unde aveti venitul cel mai mare va retine certificatul original, iar celeilalti vor primi copie pe care se va trece mentiunea "Conform cu originalul", cu stampilasi semnatura angajatorului la care se afla originalul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Gabriel Voinea la 03 Apr. 2014
Certificatul original se prezinta catre angajatorul unde apare venitul cel mai mare, nu neaprat la functia de baza. Nu este precizat acest detaliu. Functia de baza poate fi oricare dintre ele, decizia asupra ei apartine angajatului si nu este una impusa.

OUG nr. 158 din 17 noiembrie 2005- privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:

Art. 33 Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72. - (1) Pentru persoana care se afla ?n doua sau mai multe situaţii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari şi completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile şi completarile ulterioare, şi care desfaşoara activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonanţe de urgenţa, indemnizaţiile se calculeaza şi se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. ?n aceasta situaţie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare ?n copii certificate de catre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va ?nscrie ?Conform cu originalul? şi se va aplica ştampila unitaţii, parafa şi semnatura medicului prescriptor, precum şi, dupa caz, parafa şi semnatura medicului şef de secţie, ?n cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

(3) Angajatorii platitori au obligaţia respectarii prevederilor art. 1

Copie certificata nu inseama copie legalizata, sunt notiuni diferite. Copia ceritifcata este exact aceea pe care se trece "conform cu originalul", impreuna cu o semnatura si o parafa a persoanei care certificat. Asa cum reiese din lege. Nu se trece nimic in plus pe certificat, cat timp apare stampila si semantaura unitatii, care certifica acele copii, se stie unde se afla originalul. Daca ar fi fost copie legalizata atunci nu mai era necesar sa se precizeze "conform cu originalul" pe certificat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriel Voinea
 User Gabriel Voinea (Inspector resurse umane, S.C. VESTI-RO S.A.)
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2014
Concediul medical va fi platit de toti angajatorii cu conditia ca certificatul original sa fie depus la locul de munca de baza (unde se aplica deducerile personale) iar la ceilalti angajatori se va depune o copie legalizata a cetificatului medical pe care se va nota si societatea la care este cetificatul original (de exemplu pe spatele acestuia la rubrica "Observatii"). Atata timp cat este prezentat certificat de concediu medical la toti angajatorii acestia sunt obligati sa ponteze concediu medical.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Marius Ion Ioana Popa Gratiela Petrescu alexei delimart Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024