ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul medical si concediul de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

As dori, daca se poate, sa primesc un raspuns la urmatoarele intrebari:
- Concediul medical il intrerupe pe cel de odihna? Detalii, va rog.
- Pot intra in concediu de odihna (pe anul in curs nu am avut ocazia sa imi iau nici o zi) dupa terminarea concediului medical?
Doresc sa mentionez ca am avut 10 zile de concediu medical (18-27.07.2012 inclusiv) dat de medicul de familie (cel care tine locul medicului meu curant pana pe 30.07.2012 )

O alta intrebare:
Pana la intrarea in concediul de risc maternal (sunt insarcinata in 10 saptamani), care sunt modalitatile de a sta in concediu medical?  Am scrisoare de la medicul ginecolog ca e sarcina cu risc avort. Toate documentele au fost depuse la medicul de la Medicina muncii, la institutia unde sunt angajata, iar de luni 30.01.2012 ar trebui sa fiu informata de raportul de evaluare facut de cei in drept.
Prima sarcina a fost cu probleme de mentinere in toate cele 9 luni, cum se pare ca e si cea de acum, dar am avut medici destupati si nu am intampinat atatea probleme, nici nu a trebuit sa alerg eu pentru concedii ca sa pot sta linistita la pat cum mi-a recomandat doctorul specialist.

Va rog sa mi dati raspuns la intrebarile mele cat mai curand posibil.
Va multumesc anticipat.


Adaugata in: Resurse umane
Anca A.m.
 User  Anca A.m.
a intrebat la 27 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iul. 2012
Da, concediul medical va intrerupe concediul de odihna, acest lucru se face in baza OUG 158/2005. Ulterior concediul medical ramas poate fi reluat sau reprogramat. Puteti intra in concediu de odihna oricand pe parcursul anului, chiar si dupa concediu medical.

Concediul medical se acorda de catre medicul de familie la recomandarea medicului specialist. Acesta va elibereaza un certificat de concediu medical pe care il prezentati angajatorului si in baza caruia angajatorul va va plati indemnizatia aferenta, in conformitate cu legea. Concediul medical se acorda pentru 90 de zile, putand fi prelungit pana la 183 insa numai cu recomandarea medicului specialist, incepand cu cea de-a 91-a zi. Imediat ce primiti raportul puteti intra in concediul de risc maternal de maxim 120 de zile.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024