ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concurs ocupare post asistent medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

va rog sa-mi precizati, in vederea organizarii unui concurs pentru ocupare post asistent medical in cadrul unui spital public (aflat sub autoritate publica locala), prevederile carei hotarari se aplica : HG 286/2011 sau HG 497/2010?
Multumesc anticipat.

Adaugata in: Resurse umane
Elena Pop
 User  Elena Pop
a intrebat la 25 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Mar. 2013
Vedeti ce prevede fiecare HG in parte, cui anume se aplica:

HG 286/2011:
Art. 2. - (1) Regulamentul prevazut la art. 1 se aplica personalului contractual din:
a) institutiile si autoritatile publice, respectiv Parlamentul, Administratia Prezidentiala, autoritatea judecatoreasca, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, autoritati ale administratiei publice locale, alte autoritati publice, autoritati administrative autonome, precum si institutiile din subordinea acestora, finantate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
b) institutiile si autoritatile publice finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
c) institutiile si autoritatile publice finantate integral din venituri proprii;
d) institutiile si autoritatile publice ale caror conducatori sunt persoane angajate in temeiul unui contract, altul decat contractul individual de munca.
(2) Dispozitiile regulamentului prevazut la art. 1 nu se aplica Bancii Nationale a Romaniei, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, precum si institutiilor si autoritatilor publice care prin statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate au reglementat incadrarea si promovarea personalului contractual.

HG 497/2010:
Art. 1
Se aproba Regulamentul de organizare si desfasurare a concursului si a examenului pentru ocuparea posturilor vacante si temporar vacante, precum si stabilirea criteriilor de evaluare a performantelor profesionale individuale la promovare prin examen a personalului contractual din sistemul sanitar, respectiv a personalului contractual din unitatile sanitare publice si din serviciile publice deconcentrate, denumite in continuare institutii publice, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art. 2
Dispozitiile prezentei hotarari nu se aplica personalului pentru care angajarea si promovarea in functii, grade si trepte profesionale are reglementari proprii aprobate prin ordin al ministrului sanatatii, dupa cum urmeaza:
a) membrii comitetului director din unitatile sanitare cu paturi;
b) membrii comitetului director din serviciile de ambulanta;
c) medici, farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti;
d) sef de sectie, sef de laborator si sef serviciu medical;
e) farmacist-sef, sef compartiment.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Ioana Popa Viviana Serni George Andreescu adriana iancu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024