ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa stiu ce pot sa fac daca am fost dat afara de la servici, am fost internat la spital in diferite sectii, prima a fost la interne cu diagnostic hepatita B, apoi am facut o criza cu pierdere de memorie si am fost internat la pshiatrie aproape 3 saptamani, apoi internat la Capilnas o luna si doua saptamani, dupa care iarasi la pshiatrie inca doua saptamani, am depasit zilele de concediu medical legal si am mers la comisie, aici au spus ca sunt apt de munca, dar trebuie sa fie schimbat locul de munca, iarasi am fost internat la Medicina muncii doua saptamani, am facut investigatii amanuntite si s-a decis schimbarea locului de munca, total zile concediu medical 155 zile.
Am revenit la munca si au spus ca nu pot sa-mi schimbe locul de munca, am fost platit o luna fara sa merg la munca ca apoi am primit desfacerea contractului de munca, nu mai pot sa ma angajez nicaieri din cauza celor 155 de zile medicale si a diagnosticului pus de medic, doresc sa stiu ce as putea sa fac in acest caz, deoarece doctorul a spus ca sunt apt de munca iar fabrica m-a concediat.
Va multumesc cu stima.

Adaugata in: Resurse umane
Ioan Vasile Bardas
 User  Ioan Vasile Bardas
a intrebat la 15 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Nov. 2012
Nu este nicaieri prevazuta interdictia de a va reangaja din pricina acestor zile de concediu medical. Anual aveti dreptul la un numar de 183 de zile de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca. Acest concediu poate fi prelungit cu inca 90 de zile, daca medicul specialist considera ca recuperarea nu este completa. La aceasta masura se apeleaza de regula cand se pune problema unei posibile pensionari de invaliditate.

Inteleg ca decizia medicala stabileste ca sunteti apt de munca, deci cu atat mai mult nu vad de ce nu v-ar primi alt angajator.

Referitor la concediere, puteti contesta decizia primita in instanta, in termenul de 45 de zile de la data comunicarii ei, adica de la data la care semnati pentru primirea ei. Vedeti si care este motivul pentru care ati fost concediat, baza legala. Insa cred ca cel mai bine ar fi sa va adresati instantei cu o contestatie, aveti insa grija sa nu depasiti termenul de 45 de zile.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024