ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Contract de munca la functionarul public


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt functionar public la o primarie pe functia de asistent social,dar care in fisa postului am atributii si de resurse umane.Intrebarea mea este - pot sa ma angajez cu contract de munca la Agentie de munca temporara si sa ma ocup de resursele umane ????

Adaugata in: Resurse umane
Mihaela Alexe
 User  Mihaela Alexe
a intrebat la 08 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mihaela Alexe la 09 Sep. 2014
Vedeti legea 161/2003 actualizata, in care sunt redate situatiile de incompatibilitate a functiilor detinute de un functionar public.

Art. 94

(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică dec?t cea ?n care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.

(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:

a) ?n cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;

b) ?n cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului ?n care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, ?n condiţiile legii, pe durata numirii sale;

c) ?n cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori ?n alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;

d) ?n calitate de membru al unui grup de interes economic.

(2^1) Nu se află ?n situaţie de incompatibilitate, ?n sensul prevederilor alin. (2) lit. a) şi c), funcţionarul public care:

a) este desemnat printr-un act administrativ, emis ?n condiţiile legii, să reprezinte interesele statului ?n legătură cu activităţile desfăşurate de operatorii economici cu capital ori patrimoniu integral sau majoritar de stat, ?n condiţiile rezultate din actele normative ?n vigoare;

b) este desemnat printr-un act administrativ, emis ?n condiţiile legii, să participe ?n calitate de reprezentant al autorităţii ori instituţiei publice ?n cadrul unor organisme sau organe colective de conducere constituite ?n temeiul actelor normative ?n vigoare;

c) exercită un mandat de reprezentare, pe baza desemnării de către o autoritate sau instituţie publică, ?n condiţiile expres prevăzute de actele normative ?n vigoare.

(2^2) Nu se află ?n situaţie de incompatibilitate, ?n sensul prevederilor alin. (2), funcţionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanţat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum şi din ?mprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, cu excepţia funcţionarilor publici care exercită atribuţii ca auditor sau atribuţii de control asupra activităţii derulate ?n cadrul acesteia şi a funcţionarilor publici care fac parte din echipa de proiect, dar pentru care activitatea desfăşurată ?n cadrul respectivei echipe generează o situaţie de conflict de interese cu funcţia publică pe care o ocupă.

(3) Funcţionarii publici care, ?n exercitarea funcţiei publice, au desfăşurat activităţi de monitorizare şi control cu privire la societăţi comerciale sau alte unităţi cu scop lucrativ de natura celor prevăzute la alin. (2) lit. c) nu pot să-şi desfăşoare activitatea şi nu pot acorda consultantă de specialitate la aceste societăţi timp de 3 ani după ieşirea din corpul funcţionarilor publici.

(4) Funcţionarii publici nu pot fi mandatari ai unor persoane ?n ceea ce priveşte efectuarea unor acte ?n legătură cu funcţia publică pe care o exercită.

(5) ?n situaţia prevăzută la alin. (2) lit. b), la ?ncheierea mandatului demnitarului, funcţionarul public este re?ncadrat ?n funcţia publică deţinută sau ?ntr-o funcţie similară.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Alexe
 User Mihaela Alexe
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Sep. 2014
Da, asa este, am scris eronat asistent social,de fapt functia mea este inspector asistent,gradatia 5 si am in fisa postului atributii de asistent social si resurse umane.Intrebarea mea este daca ma pot angaja cu contract de munca la o Agentie de munca temporara pe functia de inspector resurse umane???
Va multumesc anticipat
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Sep. 2014
In mod normal nu ar trebui sa aveti in fisa postului pentru asistent social activiati care aprtin altei functii, nu este legal acest lucru. Ca functionar public nu puteti realiza cumul de functii in aceeasi unitate, nu va permite legea. Fie va incadreaza pe functie de resurse umane, fie ramaneti doar pe cea de asistent social, din doua una. Din ce spuneti dvs reiese ca aveti doua functii in acelasi contract.

Alte intrebari despre Resurse umane