ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Convocator CCM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am o nelamurire,trebuie sa fac CCM-ul la nivel de unitate si m-am impotmolit la convocator. daca alegerea reprezentantului salariatilor s-a facut in data de 08.02.2013, cu ce data trebuie sa intocmesc convocatorul? stiu ceva de 15 zile dar nu stiu cand se aplica?
il intocmesc cu data de 25.02.2013?
va multumesc frumos

Adaugata in: Resurse umane
Ana Maria Buzatu
 User  Ana Maria Buzatu
a intrebat la 25 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ana Maria Buzatu la 25 Feb. 2013
Da, este exact ce v-am spus si eu in articolele de mai jos, din raspunsul anterior. Nu imi dau seama unde este neclaritatea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Buzatu
 User Ana Maria Buzatu
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Feb. 2013
va multumsec pentru raspuns, insa tot nu m-am lamurit, daca in 8 februarie s-a ales reprezentantul salariatilor, convocatorul il intocmesc cu data de 9 februarie si negocerea in 26 februarie? mie de la ITM mi s-a zis ca trebuie sa treaca 15 zile de la data intocmirii convocatorului pana la data negocierilor, este corect?
va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2013
Termenul este strans legat de data inceperii negocierilor, nu de data la care au fost alesi reprezentantii salariatilor. Iar negocierea trebuie inceputa cu 45 de zile calendaristice inainte de expirarea CCM, la solicitarea angajatorului, sau organizatiei patronale. Daca niciuna dintre parti nu solicita negocierea, ea va fi solicitata de catre reprezentantatii angajatilor si declansata in 10 zile de la data solicitarii:

Art. 140 - Legea dialgului social nr. 62/2011
(1) In scopul asigurarii participarii la negocierea contractelor colective de munca la nivel de sector de activitate, grup de unitati si unitati, angajatorii sau organizatiile patronale vor transmite tuturor partilor indreptatite sa negocieze contractul colectiv de munca anuntul privind intentia de incepere a negocierilor colective. In cazul in care angajatorul sau organizatia patronala nu a initiat negocierile in conformitate cu prevederile art. 129 alin. (3), organizatia sindicala sau reprezentantii angajatilor, dupa caz, care initiaza negocierile conform art. 129 alin. (5) vor transmite tuturor partilor indreptatite sa participe la negociere anuntul privind intentia de incepere a negocierilor colective.
(2) Neinvitarea la negocieri a tuturor partilor indreptatite sa negocieze contractul colectiv de munca constituie motiv de neinregistrare a contractului colectiv de munca negociat.
(3) Anuntul prevazut la alin. (1) va fi transmis in forma scrisa tuturor partilor indreptatite sa negocieze contractul colectiv de munca, cu cel putin 15 zile inainte de data inceperii negocierilor. Acestea vor confirma in scris primirea respectivului anunt si acceptarea sau refuzul participarii la negociere. Lipsa unui raspuns scris, coroborata cu prezentarea dovezii de invitare la negocieri, va fi interpretata ca refuz de participare la negocieri.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024