ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum pot sa obtin o promovare (trecere la alt grad)?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Sunt incadrata si salariata cf O10/2008, pe postul de economist debutant din ian.2013. Cum pot trece la urmatorul grad si treapta profesionala?

Cristina Ivan
 User  Cristina Ivan
a intrebat la 05 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului cristina ivan la 06 Nov. 2013
Ordinatorul de credite este cel care stabileste conditiile de promomvare, daca nu sunt stabilite prin lege sau statut special. In Regulamentul intern ar trebui sa gasiti referiri la acest examen de promovare.

Art. 42 - HG 286/2011
Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.

ART. 26 - Legea 284/2010
(1) ?ncadrarea şi promovarea personalului plătit din fonduri publice pe funcţii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotăr?ri ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(2) ?n situaţia ?n care promovarea personalului bugetar ?n funcţie, grad sau treaptă profesională nu este reglementată prin statute proprii, promovarea se face de regulă pe un post vacant existent ?n statul de funcţii.
(3) ?n situaţia ?n care nu există un post vacant, promovarea personalului plătit din fonduri publice ?n funcţii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de funcţii ?n care acestea sunt ?ncadrate ?ntr-unul de nivel imediat superior.
(4) Promovarea ?n grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizează pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aprobă prin hotăr?re a Guvernului, dacă nu
este reglementată altfel prin statute sau alte acte normative specifice.
(5) Promovarea ?n grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 ?n 3 ani, ?n funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puţin de două ori ?n ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.
(6) Activitatea profesională se apreciază anual, ca urmare a evaluării performanţelor profesionale individuale, de către conducătorul instituţiei publice, la propunerea sefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bine", "bine", "satisfăcător" şi "nesatisfăcător".
Ordonatorii principali de credite stabilesc criteriile de evaluare a performanţelor profesionale individuale conform criteriilor prevăzute la art. 5 lit. c) şi pot stabili şi alte criterii de evaluare ?n funcţie de specificul domeniului de activitate.
(7) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se face prin concurs sau examen pe baza regulamentului-cadru ce cuprinde principiile generale şi care se aprobă prin hotăr?re a Guvernului sau alte acte normative specifice.
(8) Ordonatorul principal de credite, ?n raport cu cerinţele postului, stabileşte criterii de selecţie proprii ?n completarea celor prevăzute la alin. (7).


Vedeti si aici cate raspunsuri referitoare la promovarea personalului platit din fonduri publice http://www.mmuncii.ro/j3/images/Documente/Transparenta/2013-02-28-DRU-IntrebariFrecvente.pdf
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Ivan
 User Cristina Ivan
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Nov. 2013
Doamna Ioana va multumesc de raspuns.
Am adus la cunostiinta conducerii faptul ca, cf. HG 286/2011 art.41. alin.2 ei pot modifica statul de functii iar odata aprobat sa dau examen pt a trece la urmatorul nivel dar refuza acest lucru deoarece spun ca nu am 2 ani de vechime pe postul respectiv. Ce lege sau act normativ spune treaba asta?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Nov. 2013
Promovarea se face daca exista un post vacant sau temporar vacant in unitatea repsectiva, sau prin transformarea celui existent in statutul de functii. De regula, in unitatile bugetare, ocuparea unui post vacant /. temporar vacant se face prin examen.

HG nr.286/2011
Art. 41. (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.
Art. 42. Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024