ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decizie incetare CM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, sunt agajata pe o perioada determinatade 3 luni iar pe data de 31.12.2013 am depus o cerere de incetare a contractului de munca. Cei de la institutia unde lucrez nu doresc sa imi dea decizia de incetare pe motiv ca nu s-a terminat perioada de preaviz dar nici nu imi spun concret cat dureaza aceasta perioada. Eu in din data depunerii cererii nu m-am mai prezentat la serviciu, iar acest lucru a fost adus la cunostinta superiorului meu. Am nevoie de aceasta decizie deoarece doresc sa ma angajez in alta parte si stiu ca fara ea nu este posibil, desi vorbind cu diferite persoane care lucreaza la resurse umane mi-au spus ca ma pot angaja in alta parte daca angajatorul este de acord cu acest lucru, adica sa astepte pana cand ceilalti imi vor elibera decizia. Nu am inteles exact cum..spuneau ceva de genu ca acum nu mai este cu carte de munca, iar inregistrarea se face direct in revisal, iar eu daca nu m-am prezentat la munca erau obligati sa imi desfaca CM dupa 3 zile pe motiv de neprezentare. Va rog frumos sa imi spuneti ce pot face in situatia mea. Va multumesc


Mihaela Mihaela
 User  Mihaela Mihaela
a intrebat la 03 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Ian. 2014
Perioada de preaviz este mentionata in contractul dvs de munca, daca va uitati atent in cuprinsul lui sigur o veti gasi. Preavizul incepe sa curga din ziua imediat urmatore celei in care vi s-a inregistrat demisia, durata maxima este de 20 de zile lucratoare pentru pozitiile de executie si maxim 45 pentru cele de conducere. Vedeti insa ce apare in contract.

Decizia de incetare se intcmeste si vi se inmaneaza cu semnatura de primire dupa ce finalizati preavizul, este corect raspunsul angajatorului.

Va puteti angaja intre timp, prin cumul de functii, atat timp cat puteti onora si preavizul si noul contract este perfect in regula. Dar va trebui sa alegeti si sa declarati la ambii angajatori functia de baza.

Decizia de incetare nu va este necesara la o noua angajare.

Daca nu respectati perioada de preaviz angajatorul poate declansa o cercetare disciplinara ca urmarea a absentarii nemotivate si se poate concluziona cu o decizie de concediere discipinara care ar inlocui demisia ca temei de incetare. Numarul de zile dupa care se considera ca ati savarsit o abatere disciplinara se stabileste la nivel intern. Pot fi 3, poate fi una sau pot fi mai multe, nu exista o prevedere legala care sa impuna o anumita limita. Aceasta se cuprinde in Regulamentul intern al angajatorului.
Insa este bine sa stiti ca absenetele nemotivate duc la suspendarea contractului si implicit a preavizului, deci la prelungirea lui. Daca primiti o convocare scrisa pentru cercetare disciplinara, semnand pentru ea, dar nu va prezentati la data, ora si locul stabilite in document, angajatorul poate dispune direct concedierea disciplinara, fara preaviz. Legea ii permite sa procedeze astfel, in conditiile prezentate.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024