ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Delegarea


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi comunicati ce documente se intocmesc pentru delegarea unui angajat si daca delegarea se poate face succesiv pe perioade de 60 zile intr-un an calendaristic, de ex. daca se poate face delegarea pe 1 an de zile cu prelungirea la 60 de zile.

Multumesc.

O zi frumoasa!

Adaugata in: Resurse umane
Andreea Cristescu
 User  Andreea Cristescu
a intrebat la 29 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iul. 2013
Se intocmeste un Ordin de delegare.

Delegarea se poate dispune unilateral pe 60 de zile in decursul a 12 luni. Prelungirea se face numai cu acordul salariatului, pe baza prevederilor legale. Ea poate fi dispusa si pe perioade succesive in primul an, pana la epuizarea perioadei pe care poate fi dispusa unilateral delegarea.

Art. 43 - Codul muncii republicat, legea 53/2003
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Art. 44
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Delegarea nu se opereaza in Revisal pentru ca nu este suspendare iar activitatea este derulata in beneficiul angajatorului cu care salariatul a semnat contractul de munca si care dispune delegarea.



Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024